Pompoen!

pompoen thumbnail

Deze grote oranje zon zit boordevol vitaminen en brengt extra kleur in de wintermaanden. Gebruik hem als decoratie of maak er een lekker winterkostje van. Pureer hem als soep, verwerk hem in een stoofpot of maak een pumpkin pie. Met een pompoen kun je alle kanten op.

Pompoen bewaren 

Zorg dat je je pompoen bewaart op een koele en droge plek, waar het ongeveer 12 tot 15 graden is. Denk erom dat de ruimte, waar je de pompoen bewaart, niet kouder dan 8 graden is. Dan kun je ze tot wel 2 maanden bewaren.  

Hoe snijd je een pompoen? 

Van het snijden van een pompoen krijg je ontzettende gele/ oranje handen, dus een handschoentje aantrekken is een aanrader. Was de pompoen, halveer hem en snijd hem in schijven. Vervolgens verwijder je met een lepel of mesje de draden en pitten. Optie: het vruchtvlees kun je in blokjes snijden.  Wist je dat je de schil vaak kunt eten? De schil wordt zacht wanneer je de pompoen verhit!

Voor- en nagerechten

Heb jij al voor- en nagerechten van de pompoen gemaakt? Denk aan soep, pompoencarpaccio of gebak. Of verwerk hem in een hartige taart! 

Bekijk ook