Versbox

Wil je verse maaltijden koken voor (of met) de bewoners van je woongroepen of instelling? Binnen budget, snel, makkelijk én zonder verspilling?

Met Versbox wordt dat heel eenvoudig. De gecentraliseerde inkoop en duidelijke receptboeken stellen jouw keuken eenvoudig in staat om versboxen op maat samen te stellen. Hierdoor bereiden jouw woongroepen gemakkelijk én lekkere verse maaltijden samen voor de bewoners.

De voordelen van Versbox:
✔ Vers koken binnen budget voor woongroepen en individueel wonen
✔ Makkelijk en snel te bereiden, ook door minder gekwalificeerd personeel
✔ Gebalanceerde maaltijden, passend binnen visie eten & drinken
✔ Nauwelijks verspilling door centrale inkoop en verwerking
✔ Meer tijd over voor zorg op de woongroepen

Waarom kiezen voor Versbox

Gemak

Alle ingrediënten worden gesneden en afgewogen door de centrale keuken, en ook de bereidingsinstructies worden aangeleverd. Zo wordt koken op de woongroep eenvoudiger en sneller en blijft er meer tijd over voor zorg. Bovendien kan ook minder gekwalificeerd personeel zo de maaltijden bereiden.

Duurzaam

In de Versbox zitten precies de ingrediënten die je nodig hebt. Afgestemd op het aantal bewoners dat mee-eet en passend bij hun behoeften. Doordat de ingrediënten in de Versbox centraal worden ingekocht en precies afgewogen worden aangeleverd bij de woongroep, is er nauwelijks verspilling.

Kostenefficiënt

Je centrale keuken koopt in en maakt per woongroep kookboxen met afgewogen ingrediënten en kookinstructies. Door deze centrale inkoop gaat de prijs per maaltijd naar beneden en past deze binnen het dagelijkse budget.

Sociaal

Individuele bewoners zelf laten koken zorgt dat ze zelfstandigheid ervaren. En samen koken met de bewoners van je woongroep heeft ook een sociale functie. Met Versbox kook je samen zónder de inspanning van het voorbereiden. En door de boxen te laten samenstellen door mensen in de dagbesteding en minder gekwalificeerd personeel, vang je het personeelstekort op en vul je je arbeidsplekken sociaal in.

Een greep uit de gerechten van Versbox

Zorginstelling Tragel - Rudi Martens

Deze pionier ging jou voor

"Wij wilden onze woongroepen faciliteren zodat zij vers kunnen blijven koken, maar ook tijd overhouden voor zorg. Daarom ontwikkelden wij samen met Van Hoeckel de Versbox. Een win voor ons als instelling, voor de zorgmedewerkers én de bewoners."

Hoe werkt Versbox?

Recepten en bereidingsinstructies voor centrale keuken én woongroep

Versbox is een volledig pakket van maaltijdrecepten, bestellijsten en bereidingsinstructies voor de centrale keuken. De centrale keuken snijdt, weegt af en zet alles klaar in een box voor de woongroep. Met de kant-en-klare Versbox en de heldere kookinstructies die je op de woongroep ontvangt, bereid je vervolgens snel en makkelijk verse maaltijden.

Verse maaltijden met minder (gekwalificeerd) personeel

Versbox maakt het voor instellingen mogelijk om dagelijks verse maaltijden aan te bieden, óók als je te maken hebt met personeelstekort. Het snijden, afwegen en verdelen in de centrale keuken kan worden gedaan door minder gekwalificeerd personeel. En doordat het bereiden op de locaties eenvoudig is, blijft er meer ruimte over voor de zorg.

Centraal voorbereiden: lokaal makkelijk afmaken

Met ruim 65 gerechten kies je als besteller zelf wat je wilt koken voor de bewoners. Omdat de Versbox wordt samengesteld door de centrale keuken, is er veel tijdbesparing in de woongroepen aan bestellen en voorbereiden. De Versbox komt compleet binnen. Je hoeft alleen de kookinstructies te volgen en de maaltijd staat vers, snel en lekker op tafel.

Vers of hybride? Het kan allebei

Wil je alle ingrediënten vers aangeleverd krijgen? Of kies je voor een hybride variant met een mix van convenience en verse ingrediënten? Zo kun je bijvoorbeeld het vlees voorgegaard laten aanleveren. Voor kleine groepen tot 12 personen werkt een Versbox met alleen verse ingrediënten prima; voor grotere woongroepen raden wij een hybride vorm aan.

Meer weten over de Versbox?

Laat je gegevens achter. Eén van onze accountmanagers neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.

Veelgestelde vragen

Versbox is ideaal voor instellingen die een centrale keuken hebben én de mogelijkheid hebben om op de woongroepen de laatste voorbereidingen voor de maaltijden te treffen (een warmtebron is hierbij voldoende).

Zo zijn de zorgmedewerkers op locatie niet meer verantwoordelijk voor het complete proces van menu bedenken, boodschappen doen en de maaltijd bereiden. Hierdoor is goed en gezond eten geborgd, en blijft er meer tijd over voor zorg.

Versboxen zijn speciaal geschikt voor:

  • Woongroepen
  • Individueel wonende cliënten
  • Bewoners in de wijk (extra omzet)

Je kunt Versbox op verschillende manieren inzetten, afhankelijk van de inrichting van de zorg binnen jouw instelling. Je kunt de kant-en-klare maaltijdboxen:

  • Laten klaarmaken door de bewoners in de dagbesteding
  • Door een gastvrouw, kok of keukenmedewerker laten klaarmaken
  • Laten bereiden door een medewerker en een cliënt (in de dagbesteding)

Je kunt met Versbox verse maaltijden bieden aan woongroepen, individueel wonende cliënten én aan bewoners in de wijk, voor extra omzet.

De woongroepen bestellen Versboxen voor hun locatie bij de centrale keuken. De centrale keuken bestelt op zijn beurt de ingrediënten bij Van Hoeckel - Aan Tafel. Vervolgens snijden ze de ingrediënten, wegen de juiste hoeveelheden af en stellen daarmee kant-en-klare boxen samen. Om een Versbox in de centrale keuken klaar te maken, heb je een werkruimte nodig die voldoet aan de HACCP-richtlijnen. Deze ruimte moet voorzien zijn van werkbanken, koeling en verpakkingsmogelijkheden. Kookgerei en apparatuur om de maaltijden te verwarmen is niet nodig.

Deze kant-en-klare boxen worden aangeleverd op de woongroep. Daar hoeft de maaltijd alleen nog te worden afgemaakt in de keuken van de woongroep. Hiervoor heeft een keuken een warmtebron nodig en kookgerei.

Al het ‘voorwerk’ wordt gedaan in de centrale keuken. Ingrediënten snijden en de juiste hoeveelheden afwegen hoeft op de locatie dus niet meer te gebeuren. Verder hangt de bereidingstijd natuurlijk af van de gerechten die worden klaargemaakt. Om de bereidingstijd nog verder te verkorten, heb je de mogelijkheid om al voorgegaarde ingrediënten te bestellen.

Ja, door gebruik te maken van Versbox kun je gegarandeerd gebalanceerde maaltijden aanbieden die passen bij de behoeften van de cliënten.

Bij het samenstellen van de gerechten voor Versbox en de bijbehorende ingrediëntenlijsten, heeft Van Hoeckel - Aan Tafel kostenefficiëntie als een van de belangrijkste uitgangspunten genomen. In de zorg heb je nu eenmaal te maken met vrij krappe dagelijkse budgetten voor eten en drinken, waar je sowieso binnen moet blijven. Door de manier waarop Versbox werkt, met centrale inkoop en verwerking, lukt het om binnen budget te werken.

Ja, werken met Versbox is duurzaam. Door de centrale inkoop en aanlevering, vindt er minder CO2-uitstoot plaats. En door in bulk in te kopen kun je met beter passende porties werken, waardoor je veel minder eten hoeft weg te gooien. In de zorg wordt veel eten weggegooid, maar met Versbox wordt de verspilling teruggedrongen naar minder dan 5%. Dat is niet alleen duurzaam, het maakt het ook makkelijker om binnen budget te blijven.