Keukentijgers: Energiek leerprogramma

Scoor met betere eetmomenten door kennis, tools en inspiratie van Keukentijgers! Geef jouw teams inspiratie, leuke tools, praktische recepten, fris de voedingskennis op en voeg gastvrijheid toe door te werken aan de sfeer en presentatie rondom de eetmomenten.

Wat zit er in het programma?

Hoe werkt het?

1. Kennismaking
Laat jouw contactgegevens achter via het contactformulier. Binnen twee dagen wordt er contact met je opgenomen. 
 

2. Plan afgestemd
Je ontvangt een plan op maat. Keukentijgers komt bij de start graag langs op elke afdeling om het nieuwe programma creatief te lanceren. Het programma kan aangevuld worden met coaching en trainingen op locatie. Met dit jaarprogramma investeer je in de groei van je team, borg je de kennis van eten & drinken, maak je medewerkers trotser en bovenal verbeter je de eetmomenten!

3. Lanceren!
De medewerkers die betrokken zijn bij één of meerdere eetmomenten krijgen een jaar lang elke week een e-mail, toegang tot een online omgeving, maandelijks een webinar, meerdere keren per jaar inspirerende tools opgestuurd en zijn vrij om vragen te stellen via  WhatsApp. Medewerkers ontvangen elke week 5-minuten trainingen over gastvrijheid, persoonlijke ontwikkeling, recepten, inspiratiekaarten, voedingsleer én kennis van de doelgroep. Die zijn verdeeld over 12 originele maandthema’s. 

De voordelen van Keukentijgers:
✔ Verhoog de gastvrijheid tijdens het eetmoment
✔ Verbeter het welzijn van de bewoners
✔ Stimuleer de persoonlijke groei van medewerkers, elke maand opnieuw
✔ Geen ‘saaie kost’, maar een leuk, energiek en inspiratievol format
✔ Lage kosten per maand voor een combinatie van online en offline

Deze organisaties gingen je voor

Humanitas:

Workshops van Keukentijgers zijn inspirerend, goed uitgedacht met mooie materialen. Doordat het theorie en praktijk is, heeft het voor het leerproces veel meerwaarde om het geleerde te onthouden. De recepten, tips en tops zijn zeer bruikbaar. Kortom een programma dat alleen maar meerwaarde heeft.

Waarom Keukentijgers?

Aandacht voor het team

Medewerkers in de zorg die direct betrokken zijn bij het eten & drinken, hebben enorm veel invloed op het welzijn. De glimlach bij het kopje koffie. Wel of geen koekje erbij? Laten we samen eens een appeltaart gaan maken! Enzovoort. Juist deze medewerkers verdienen de inspiratie, de direct toepasbare kennis en de concrete handvatten voor een nóg beter eetmoment.

Aandacht voor de bewoners

Het eetmoment wordt als hoogtepunt ervaren van de dag. Dit thema komt vaak naar voren bij cliëntenraden. Wat doe jíj om dit hoog op de agenda te houden? Trainingen zijn hierin belangrijk, maar een eenmalige training heeft vaak maar kort effect. Via het jaarprogramma van Keukentijgers blijft de kennis op peil, is er een continue stroom van inspiratie en worden verbeteringen beter doorgevoerd in het dagelijkse werk.

Maximaal 10 minuten per week

Het leren bij Keukentijgers kost maximaal 10 minuten per week op een moment dat je zelf kunt bepalen. We noemen dat ook wel ‘just in time learning’. In deze tijd leer je hoe je sneller een ovenschotel kunt maken maar ook hoe je een betere overdracht kunt doen met collega’s. Ruimte maken om te leren kost tijd, maar zal niet tijdrovend zijn. Oh ja, en 10 minuten per week, is anderhalve dag per jaar! 

Over Keukentijgers

Er wordt veel van de zorg gevraagd. Qua eten en drinken moet het duurzaam zijn, rekening houdend met de Schijf van Vijf en de wensen van iedere bewoner. Dan is het essentieel dat medewerkers de juiste handvatten krijgen. Keukentijgers is een energieke en vernieuwende organisatie in trainingen. Dankzij de samenwerking van Van Hoeckel en Keukentijgers krijg je korting op dit leerprogramma. 

Veelgestelde vragen

Gastvrijheid, recepten, voedingsleer, persoonlijke ontwikkeling, informatie over de doelgroep en inspiratiekaarten. De training wordt elke maand opgebouwd rondom een thema. In februari is het thema bijvoorbeeld ‘meer noten op je zang hebben’. De deelnemers leren dan over de voedingswaarde van noten. Maar ook gaat het over persoonlijke ambitie en hoe je zelf beter zichtbaar kunt zijn in de organisatie.
Inspiratiekaarten over bijvoorbeeld ‘tosti’, ‘stamppot’, en dergelijke dagen je uit om het anders te doen, voedingswaarde toe te voegen, een gerecht te verduurzamen, kosten te besparen of het sneller te bereiden. 

Je kunt maar één keer lanceren. De start is ontzettend belangrijk voor de samenwerking. Het liefste zijn we in de eerste weken bij jullie locaties of afdelingen. Met de medewerkers die er dan werken, wordt er direct ingelogd. Zo krijgen zij het direct in de vingers. Uiteraard krijgt elke afdeling een cadeautje aan het begin. Tussendoor kunnen teamleden direct bij Keukentijgers terecht voor vragen, via mail, telefoon en WhatsApp. Jij wordt als contactpersoon maandelijks op de hoogte gehouden van de voortgang. En medewerkers die de meeste ‘stamps’ halen? Die krijgen een leuke prijs, zodat er op een positieve manier wordt gestimuleerd een ambassadeur te zijn voor het programma met als doel betere eetmomenten.

10 Minuten per week. De informatie wordt via e-mail, de website en een webinar gedeeld. Het werkt het beste als er een ambassadeur of coördinator binnen de organisatie of locatie is die het aanjaagt. Eventueel kunnen we een aanvullende ambassadeurstraining verzorgen. Gedurende het jaar wordt er per post enkele cadeautjes verzonden. Daarnaast kan het uitgebreid worden met trainingen of coaching op locatie.

Het abonnement kost slechts 14,- per medewerker per maand. Om de beste ervaring te krijgen, raden we aan om minimaal een jaar lang medewerkers op deze manier te trainen. En goed nieuws voor Van Hoeckel klanten: zij krijgen een korting van 10 tot 25%, afhankelijk van het aantal medewerkers dat meedoet.