Slim Vitaal van Van Hoeckel

Wil je een gezond aanbod serveren in je bedrijfsrestaurant? Met lekkere gerechten die bezoekers en personeel verleiden om de gezonde keuze te maken? Met Slim Vitaal bied je heel eenvoudig een gezond en lekker aanbod dat past binnen je budget én waarmee je voldoet aan het preventieakkoord.

Slim Vitaal: voor een gezond aanbod én gezonde bedrijfsvoering

Gezond

Met Slim Vitaal weet je zeker dat je aanbod voldoet aande richtlijnen van het preventieakkoord. Met ruim 150 gezonde gerechten in een digitale database, en assortimentslijsten die zijn ingedeeld naar de schijf van vijf, maak je heel eenvoudig de meest gezonde keuzes.

Kostenefficiënt

Een gezond aanbod binnen een gezonde bedrijfsvoering, daar staat Slim Vitaal voor. Het aanbod is daarom niet alleen afgestemd op richtlijnen van het preventieakkoord, maar ook op je budget. Met de bijbehorende kostprijscalculaties en prijsstellingen weet je precies wat je inkoopt en voor welke prijs je het moet verkopen voor een financieel gezond bedrijfsrestaurant.

Gemak

In de digitale database van Slim Vitaal staan ruim 150 gezonde gerechten, compleet met recepturen, assortimentslijsten, kostprijscalculaties en prijsstellingen. Je hoeft dus niet zelf na te denken over gezonde gerechten en ingrediënten, dat hebben wij al voor je gedaan. Dankzij de slimme assortimentslijsten bestel je met één druk op de knop de hele ingrediëntenlijst.

Duurzaam

Slim Vitaal helpt je niet alleen met een gezond aanbod, we begeleiden je ook bij het bereiden en presenteren van de gerechten. Daarnaast werken we met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. En we minimaliseren de waste door te zorgen dat producten die vandaag niet worden verkocht, morgen in een andere toepassing verwerkt kunnen worden.

De voordelen van Slim vitaal:
✔ Een gegarandeerd gezond aanbod voor bezoekers en personeel
✔ Digitale database met ruim 150 gezonde én lekkere gerechten
✔ Inclusief recepturen, assortimentslijsten, calculaties en voedingswaarden
✔ Voldoe moeiteloos aan het Preventieakkoord
✔ Serveer gezond eten met gemakt én binnen budget

Een greep uit de gerechten van Slim Vitaal

Hoe werkt Slim Vitaal?

Digitale database

Kies je voor Slim Vitaal, dan krijg je toegang tot een digitale database met daarin ruim 150 recepturen. Hierin vind je volop inspiratie voor een gezond en aantrekkelijk aanbod in je bezoekers- en personeelsrestaurant. En bij alle gerechten en producten staan de voedingswaarden vermeld, zodat je niet alleen wéét dat je aanbod aan het preventieakkoord voldoet, maar dit ook kunt aantonen.

Bestel in een handomdraai

Alle recepturen in de database zijn gekoppeld aan MEP-lijsten en kostprijscalculaties voor prijsbepalingen. Bestellen wordt zo heel eenvoudig. Je selecteert de gewenste gerechten en bestelt met één druk op de knop vervolgens voor ieder gerecht de complete ingrediëntenlijst bij Van Hoeckel. Dat zorgt niet alleen voor gemak en een minimale kans op fouten, maar ook voor een scherp inzicht in calculaties, overzicht in het bestelproces en een aanzienlijke waste-reductie.

Voldoe aan het Preventieakkoord

Bij alle recepturen in de Slim Vitaal-database staat de voedingswaarde aangegeven. Bovendien zijn de assortimentslijsten ingedeeld op basis van de Schijf van Vijf en zie je precies welke producten dagelijks mogen worden aangeboden en welke wekelijks. Je weet met Slim Vitaal dus zeker dat je aanbod voldoet aan de richtlijnen van het Nationaal Preventieakkoord >, dat stelt dat in 2030 het voedingsaanbod in alle Nederlandse ziekenhuizen gezond moet zijn.

Verleid je bezoekers tot een gezonde keuze

Slim Vitaal helpt je niet alleen om een gezond aanbod aan te bieden in je bedrijfsrestaurant. We helpen je óok om die gasten daadwerkelijk de gezonde keuze te laten maken. Veel mensen kunnen namelijk nog wel een duwtje in de rug gebruiken bij het maken van de gezonde keuze. Wij leveren je de communicatiemiddelen die je bezoekers stimuleren om een gezonde keuze te maken.

Meer weten over Slim Vitaal?

Wil je weten hoe Slim Vitaal bij jou inzetbaar is? Laat je gegevens achter en een van onze accountmanagers neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

Met Slim Vitaal voldoe je aan deze richtlijn. Het Nationaal Preventieakkoord stelt als doel dat in 2025 50% van de ziekenhuizen een gezond aanbod voor patiënten, personeel en bezoekers heeft. In 2030 moeten álle ziekenhuizen een gezond aanbod bieden. Alle recepturen in de digitale Slim Vitaal-database zijn afgestemd op de richtlijnen voor gezonde voeding. 

Ja, je kunt eigen recepturen toevoegen aan de Slim Vitaal-database. Wij doen een check aan de hand van de richtlijnen gezonde Voeding en passen de recepturen waar nodig aan, waarna we de benodigde ingrediënten toevoegen aan de assortimentslijsten. 

De oplossing Slim Vitaal is echt gericht op het bedrijfsrestaurant: gezonde voeding voor bezoekers en voor medewerkers. Voor patiënten voeding biedt Van Hoeckel andere oplossingen >.

Met de bijgeleverde assortimentslijsten bestel je voor ieder gerecht precies de ingrediënten die je nodig hebt. Dat is niet alleen makkelijk, maar het verkleint ook de kans op foutieve of te grote bestellingen. Dat vermindert de hoeveelheid waste direct. En doordat je goed overzicht hebt in het bestelproces en de MEP-lijsten levert dat nog een extra waste-reductie op.