Kerstversiering à la minute

kerstversiering-a-la-minute thumbnail

Met kerst besteden we altijd net wat meer aandacht aan het aankleden van de tafel. De eettafel is dé plek waarbij lekker genieten van goed eten. Een feestelijke gedekte tafel draagt daaraan bij. Een prettige sfeer aan tafel zorgt er namelijk voor dat bewoners zich op hun gemak voelen. Met deze tips creëer je zeker een kerstgevoel.

Een kerstsfeer creëer je heel gemakkelijk op tafel. Stop een paar witte, groene en rode droogbloemen in een doorzichtige vaas en sluit deze af met een mooie kaars. Steek de kaarsen aan tijdens het eten en je hebt meteen het kerstgevoel te pakken.

Een tafelschikking maakt een kerstdiner net wat persoonlijker. Gebruik, om in kerstthema te blijven, twee zuurstokken als houder en klem met een wasknijper een dennentak vast aan het naamkaartje. Als dat geen kerstgevoel geeft…

Van witte papieren onderzetters maak je gemakkelijk en snel witte sneeuwballen. Vouw vier papieren onderzetters heel smal trapsgewijs. Leg ze in een cirkel en bind ze in het midden aan elkaar vast met een rood-wit gekleurd touw. Hang ze voor het raam, aan het plafond of in de kerstboom.

Een kunstige kerst

Kleed de kersttafel extra feestelijk aan met een papieren of stoffen kerstboomservet. Volg de volgende stappen om van je servet een kerstboom te vouwen:

  1. Neem een servet met een vierkante vorm en leg hem in ruitvorm met de open kant naar je toe.
  2. Vouw de onderste punten om en om naar boven en laat tussen elke vouw steeds een klein beetje ruimte over.
  3. Draai het servet om.
  4. Vouw de uiterste twee punten naar binnen.
  5. Draai het servet weer om en draai het 180 graden. De punten wijzen nu naar beneden.
  6. Vouw alle punten naar binnen, klem ze onder elkaar vast en je hebt een kerstboom!

Nog meer tips lezen voor feestelijk tafelen?

Bekijk ook