Herfstkleuren op het bord!

herfstkleuren-op-het-bord thumbnail

Veel kleur op je bord, het ziet er mooi uit én het is lekker! En nog een voordeel: eet je alle kleuren van de regenboog, dan eet je meteen gezond en gevarieerd. In elke kleur groente of fruit zit namelijk weer een andere vitamine of mineraal. Wil je voor de bewoners alle belangrijke voedingsstoffen op een mooie en leuke manier serveren? Check dan de kleurrijke tips van onze culinair coach Marlot!

1. Pompoen uithollen

Pompoen is niet alleen lekker en smeuïg, door de warme kleur oogt het ook nog eens heel gezellig. Je kunt een pompoen uithollen en voor de sier neerzetten of eten erin serveren. Maak bijvoorbeeld een heerlijke pompoenrisotto of een frisse salade met pompoenblokjes en serveer deze in de pompoen. De bewoners zullen verrast zijn door jouw creativiteit en extra lekker eten!

2. Groenteregenboog

Maak het bord op met zoveel mogelijk kleuren groenten. Snijd verschillende soorten groenten, zoals rode, gele en groene paprika, aubergine, courgette, wortel en zoete aardappel, en leg deze op een bakplaat. Schenk er wat olijfolie overheen en bestrooi met Italiaanse of Provençaalse kruiden. Gril de groenten 20 tot 25 minuten op 180 graden in de oven. Heerlijk bij de pasta of couscous met een stukje vlees, vis of een vegaburger.

3. Soep met topping

In de koude wintermaanden is het extra lekker om warm te eten en drinken. Een kopje thee, warme havermout of een goed gevulde soep. Zelf soep maken kan heel eenvoudig zijn en je kunt het zonder pakjes en zakjes heerlijk op smaak brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze romige aardappelsoep. Om het helemaal af te maken kun je de soep bestrooien met een lekkere topping, zoals feta, pompoenpitjes, kipblokjes of zalmsnippers. Zo maak je de soep nog voedzamer en mooier.

4. Kleurrijke herfstsalade

Een salade is een populair zomergerecht, maar onderschat een kleurrijke herfstsalade niet! Neem wat eikenbladsla als basis en varieer met verschillende soorten en kleuren groente. Tip: voeg iets zoets toe, zoals druiven of appel. En maak de salade af met zachte geitenkaas en walnootjes. Dát is op en top de smaak van de herfst!

Benieuwd naar welke kleuren welke voedingsstoffen bevatten?

Bekijk ook