6 tips om te scoren bij de bewoners tijdens het EK!

6-tips-om-te-scoren-bij-de-bewoners-tijdens-het-ek-aan-tafel thumbnail

Het EK barst bijna los! Voetbalsupporter of niet? Zo’n mooi toernooi wil natuurlijk niemand missen. Dus we zitten massaal in het oranje uitgedost voor de televisie en leven mee met onze Oranje Leeuwen. Wil jij bij de bewoners scoren door er een nóg groter feest van te maken? Check dan deze 6 tips voor het ultieme EK gevoel.

1. Eet oranje

Moet Oranje vanavond spelen? Hoe leuk is het dan om oranje te eten. Breng de voetbalstemming er alvast goed in met bijvoorbeeld een zomerse hutspot met vissticks. Of serveer oranje (gele) cherrytomaatjes of een wortelsalade bij het hoofgerecht. En met yoghurt met stukjes sinaasappel sluit je de maaltijd ook nog eens in stijl af.

2. Oranje bril

Een EK is natuurlijk pas compleet met oranje vlaggetjes, het liefst heel veel oranje vlaggetjes. In de woonkamer, keuken, gang en ook de tuin kun je er een heleboel kwijt. Versier de boel verder met de Nederlandse vlag, oranje toeters en oranje sjaaltjes. Kortom: ga helemaal los en laat de bewoners het EK door een oranje bril beleven.

Bij foto
Bij foto

3. Drink oranje

Het is natuurlijk ook leuk om een oranje drankje te serveren. Je kunt hierbij denken aan een sapje van “appeltjes van Oranje” of een grote kan oranje limonade maken. Maak het extra feestelijk met een schijfje sinaasappel.

4. EK speelschema

Met een EK speelschema leef je samen met de bewoners nog meer toe naar de wedstrijden én natuurlijk vooral wanneer Nederland speelt. Vraag jouw Aan Tafel EK speelschema nu aan. Perfect om zelf te printen, op te hangen en de standen met de hand in te vullen!

5. EK bingo

Wil je de wedstrijden nog leuker maken om naar te kijken? Maak dan samen met de bewoners een EK bingokaart met allerlei voorspellingen, zoals wie er gaat scoren, wat de eindstand wordt, wie een gele kaart krijgt, wie geblesseerd raakt, hoeveel penalty’s Oranje krijgt, wat je maar kunt verzinnen. Zorg ook voor een paar kleine cadeautjes voor de winnende bewoner(s).

6. Oranje hits

Maak een afspeellijst met echte Oranje hits als Wij houden van Oranje, Samen kunnen wij Europa Aan en Bloed, zweet en tranen van André Hazes. Vergeet ook Hup Holland Hup en het Wilhelmus niet. Extra tip: willen de bewoners uit volle borst meezingen? Op YouTube vind je eenvoudig de songteksten bij de muziek.

Zit iedereen er klaar voor? Dan kan de wedstrijd beginnen – Hup Holland!

Bekijk ook