Een gezellig Oktoberfest!

een-gezellig-oktoberfest thumbnail

Vier het samen

Het is tijd voor Oktoberfest! Deze sfeervolle Duitse traditie wordt ieder jaar weer gevierd met heerlijk eten & drinken. Het Oktoberfest leent zich perfect voor een heerlijke middag met jouw bewoners. Zet een gezellig muziekje op, haal de perfecte snacks in huis en proost met elkaar!

Maak een heerlijke borrelplank

Haal gezellige traditionele snacks in huis voor het vieren van jullie perfecte Oktoberfest. Denk aan knapperige pretzels, lekkere Frankfurters en hartige kaasblokjes. Ook dadels met spek en Brabantse metworstjes zullen populair zijn.

 

 

Wist je dat

Oktoberfest al in september begint? Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en duurt 16 tot 18 dagen.

 

 

Drankje erbij?

Bier
Bij Oktoberfest horen natuurlijk niet alleen snacks zoals pretzels, vleeswaren en kazen. Een biertje hoort er ook bij. Of je nu gaat voor een heerlijke weizen of een alcoholvrije variant: het smaakt tijdens dit feestje éxtra lekker. Bekijk snel onze bieren.

Borrels
Naast bier kun je ook kiezen voor een klein borreltje. Ook deze hebben we allemaal voor je op een rijtje gezet. Bekijk hier onze borrels.

 

Wist je dat

Het eerste Oktoberfest in 1810 werd gehouden? Dit was ter ere van de bruiloft van prinses Theresia van Saksen – Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren.

 

 

Gezellige aankleding & muziek

Het oog wil ook wat. Om te genieten van een ultieme Oktoberfestbeleving kun je de tafel gezellig aankleden. Serveer de snacks bijvoorbeeld op een robuuste borrelplank met vrolijk gekleurde servetjes en  schenk het bier in een traditionale bierpul.

Zet hierbij een leuk Hollandse of Duitse schlager playlist op en de bewoners komen helemaal in de sfeer! Onze Spotify tips:

  • Ein Prosit der Gemütlichkeit – De original Wiesen Buben
  • Wenn der Pegel stimmt – Kings of Günter
  • Hurra die Gams – Matty Valentino

Benieuwd naar het gehele Oktoberfestaanbod?

Bekijk ook