Actualiteit Schaarste

actualiteiti-schaarste-vanhoeckel-sligro thumbnail

Laatste update 10/03/2023

De hele wereld kampt momenteel met enorme uitdagingen. Er zijn tekorten aan grondstoffen, personeel en materieel. Kortom wereldwijde schaarste. Dit heeft effect op de bedrijfsvoering van ons allemaal. We zien het om ons heen dagelijks in het nieuws, zoals verminderen van openingsdagen, langere wachtrijen, aangepaste menukaarten, hogere prijzen.

Ook wij en onze leveranciers ondervinden de gevolgen van de huidige uitdagingen: het containertransport en wegvervoer is verstoord, er is een krappe arbeidsmarkt en we kampen met schaarste op diverse productgroepen. We zoeken dagelijks de samenwerking op met onze leveranciers en met onze partners om zo min mogelijk van deze problematiek door te geven aan onze klanten.AGF

Binnen het AGF assortiment zijn er op dit moment veel problemen met betrekking tot de beschikbaarheid. Hieronder geven we inzicht in welke producten het betreft.

  • Vruchtgroenten. De situatie blijft zeer lastig, de meeste marktprijzen beginnen licht te dalen maar de beschikbaarheid blijft zeer beperkt. De eerste Nederlandse komkommers zijn beschikbaar. Sligro schakelt aankomende week over van Spaanse komkommers naar Nederlandse komkommers. Tomaten zijn nog steeds zeer matig beschikbaar en de kwaliteit is ook matig. Naar verwachting zal dit helaas ook aankomende week nog zo blijven.
  • Bloemkool/broccoli. De volumes bloemkool en broccoli nemen toe en de beschikbaarheid wordt beter ondanks dat de kou Spanje nog niet heeft verlaten. De verwachting is dat er vanaf aankomende week weer voldoende zal zijn om contractvolumes te leveren.
  • IJsbergsla/slasoorten. IJsbergsla en andere slasoorten worden langzaam beter van kwaliteit en beschikbaarheid.

 

 

Paprikaplant-schaarste

Vragen?

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, staat jouw klantenteam voor jou klaar.

Bekijk ook