6 tips om te scoren bij de bewoners tijdens het EK!

Het EK barst bijna los! Voetbalsupporter of niet? Zo’n mooi toernooi wil natuurlijk niemand missen. Dus we zitten massaal in het oranje uitgedost voor de televisie en leven mee met onze Oranje Leeuwen. Wil jij bij de bewoners scoren door er een nóg groter feest van te maken? Check dan deze 6 tips voor het ultieme EK gevoel.

1. Eet oranje

Speelt Oranje vanavond? Hoe leuk is het dan om oranje te eten. Breng de voetbalstemming er alvast goed in met bijvoorbeeld een zomerse hutspot met vissticks. Of serveer oranje (gele) cherrytomaatjes of een wortelsalade bij het hoofdgerecht. En met yoghurt met stukjes sinaasappel sluit je de maaltijd ook nog eens in stijl af.

2. Bekijk alles door een oranje bril

De spelers aanmoedigen is natuurlijk nóg leuker in een versierde ruimte. Hang bijvoorbeeld oranje vlaggetjes op in de gang of in de gemeenschappelijke ruimtes. En heb je nog wat versiering zoals toeters, sjaaltjes en brillen liggen, kleed het daarmee gezellig aan! 

3. Drink oranje

Het is natuurlijk ook leuk om een oranje drankje te serveren. Je kunt hierbij denken aan een sapje van “appeltjes van Oranje” of zet een grote kan oranje limonade klaar. Maak het extra feestelijk met een schijfje sinaasappel.

4. Hang het EK speelschema op

Met een EK speelschema leef je samen met de bewoners nog meer toe naar de wedstrijden én natuurlijk vooral wanneer Nederland speelt. Je vindt er meestal eentje in de krant, of je kunt hem online downloaden. Perfect om op te hangen en de standen na iedere wedstrijd samen in te vullen!

5. EK Bingo

Wil je de wedstrijden nog leuker maken om naar te kijken? Maak dan samen met de bewoners een EK bingokaart met allerlei voorspellingen, zoals wie er gaat scoren, wat de eindstand wordt, wie een gele kaart krijgt, wie geblesseerd raakt, hoeveel penalty’s Oranje krijgt, wat je maar kunt verzinnen. Zorg ook voor een paar kleine cadeautjes voor de winnende bewoner(s).

6. Scoren met oranje hits

Maak een afspeellijst met echte Oranje hits als Wij houden van Oranje, Samen kunnen wij Europa Aan en Bloed, zweet en tranen van André Hazes. Vergeet ook Hup Holland Hup en het Wilhelmus niet.

Extra tip: willen de bewoners uit volle borst meezingen? Op YouTube vind je eenvoudig de songteksten bij de muziek.