8 tips voor hét oranjegevoel van Koningsdag

8-tips-voor-koningsdag thumbnail

Koningsdag staat voor de deur, voor veel bewoners het Oranjefeest bij uitstek! Een groot feest zit er helaas nog niet in, maar dat Nederland eind april oranje kleurt is zeker. Met deze tips geef je de bewoners het ultieme oranjegevoel.

1. Ophangen maar die vlaggetjes

Ze mogen natuurlijk niet ontbreken: oranje vlaggetjes! Hang ze op in de woonkamer, in de gang en op de kamers van de bewoners voor een feestelijk effect. Ook leuk: maak samen met de bewoners een lijn met oranje vlaggetjes. En ja hoor: ze mogen dit jaar best wat eerder hangen!

2. Zeg het met bloemen

Bloemen maken elk feest compleet. En voor Koningsdag moeten ze natuurlijk oranje zijn. Zet een mooie bos oranje tulpen op tafel of verschillende kleine vaasjes met oranje gerbera’s. Zeg het met bloemen: wij houden van Oranje!

3. Heel het huis bakt

Oranje tompoezen of oranjekoeken horen er op Koningsdag helemaal bij. Je kunt ze natuurlijk bestellen, maar het is ook leuk (en helemaal niet moeilijk) om ze zelf met de bewoners te maken.

4. Appeltjes van Oranje smoothie

Oranje lekkernijen kunnen ook heel gezond zijn. Maak bijvoorbeeld een oranje mango smoothie voor de bewoners. Bekijk hier het recept. Tip: Kies in plaats van Griekse yoghurt eens Skyr, voor meer eiwitten.

5. Lunch met de oranjes

Zet tijdens de lunch wat schaaltjes met oranje groente op tafel. Oranje paprika, oranje tomaatjes en wortel zijn lekker, gezond en feestelijk. Inspiratietip: iets meer werk, maar zeker de moeite waard zijn deze zoete aardappelfrietjes

6. Oer-Hollandse spelletjes

Koningsdag is de perfecte dag om gezellig oer-Hollandse spelletjes te doen. Wat dacht je van sjoelen of ganzenborden? Plezier gegarandeerd!

7.Lintjesregen

Hoe leuk is het om een feestelijke ceremonie te organiseren met een mooie toespraak en natuurlijk de uitreiking van oranje lintjes aan alle bewoners. Koninklijker kan niet!

8. Oranjebowl: zoete nostalgie

Een echte klassieker, deze oranjebowl. Een feestelijk drankje met de smaak van nostalgie. Zeker weten dat de bewoners onder het genot van dit drankje mooie verhalen over vroeger gaan vertellen.

Het gemak van Aan Tafel dagelijks ervaren?

Bekijk ook