Categorieën

Maak een keuze uit onderstaande categorieën, of kies voor alle berichten

Alle berichten

Bij Aan Tafel snappen we heel goed dat het iedere dag weer een uitdaging is op je werk. Het valt niet mee om je aandacht te verdelen over je cliënten, daarnaast een keuken te runnen, bestellingen bij te houden, je budget te controleren en ook nog iedere dag iets lekkers op tafel te zetten. We hopen je daarom te inspireren met veel interessante tips en weetjes. Bijvoorbeeld slimme trucs om je keuken makkelijker in te richten, hoe je eten het beste kunt bewaren, wat nu echt gezonde voeding is en hoe je slim gebruik kunt maken van de bestelomgeving van Aan Tafel. In onze blogs lees je iedere keer weer nieuwe inspiratie. We willen vooral dat jij het meeste uit je werk haalt, zodat je meer tijd over houdt voor wat echt telt: je cliënten.

Het nieuwe puzzelboek is onderweg!

Het nieuwe Puzzelboek gaat vanaf 3 augustus mee met je bestelling. Klik hier voor meer informatie en bijbestellen.

Bekijk post
het-nieuwe-van-hoeckel-aan-tafel-puzzelboek-is-onderweg thumbnail

SUP-richtlijnen & duurzame disposables

Per 1 juli 2023 geldt er een nieuwe wetgeving voor wegwerpplastic. Op deze pagina vind je alles over de nieuwe SUP-richtijn, disposables en duurzame alternatieven in de zorg.

Bekijk post
sup-richtlijnen-duurzame-disposables thumbnail

Statiegeld op blik: Vanaf 1 april een nieuw statiegeldsysteem

Vanaf 1 april 2023 is het landelijk statiegeldsysteem, voor alle metalen drankverpakkingen met een inhoud van 3 liter of minder, operationeel.  Het doel van dit systeem is om dit materiaal in te zamelen, zodat het hergebruikt kan worden voor nieuwe blikjes of overige toepassingen. Op deze pagina lees je meer over de veranderingen en de rol van Van Hoeckel-Sligro hierin.

Bekijk post
statiegeld-op-blik-vanaf-1-april thumbnail

Zo laat je bewoners voldoende drinken!

Bij zomerse temperaturen is het extra belangrijk dat de bewoners (en jijzelf natuurlijk) voldoende drinken. Onze culinair coach Marlot geeft je haar negen beste tips!

Bekijk post
zo-laat-je-bewoners-voldoende-drinken-aan-tafel thumbnail

5 onmisbare kooktips

Een maaltijd op tafel zetten is natuurlijk niet weg te denken uit onze dagelijkse routine. Kun je wel wat handige tips gebruiken?

Bekijk post
5-onmisbare-kooktips thumbnail

De beste eetwissels: 12 tips om gezonder te eten

Door subtiele eetwissels in het voedingspatroon aan te brengen zet je gezonde stappen. Wij inspireren je graag met eetwissels per eetmoment.

Bekijk post
gezonder-eten-met-de-beste-eetwissels-12-tips thumbnail

13 vitaminefabels en -feiten op een rij!

Over vitamines hoor je echt van alles! Maar klopt het eigenlijk wel wat er allemaal wordt beweerd over vitamines? Wij zetten de 13 hardnekkigste vitaminefabels en -feiten voor je op een rij.

Bekijk post
13-vitamine-fabels-en-feiten thumbnail

Gevarieerd koken in 7 eenvoudige stappen

Gevarieerd koken hoeft niet moeilijk te zijn. Onze culinair coach Marlot legt uit hoe jij snel een lekkere én gezonde maaltijd op tafel zet.

Bekijk post
gevarieerd-koken-in-7-stappen thumbnail

Blijf in beweging!

Bewegen is gezond, zeker als we ouder worden. Dagelijks bewegen is één van de belangrijkste sleutels tot een gezonde levensstijl. Naast fysieke voordelen heeft bewegen ook psychische en sociale voordelen. Bewoners in beweging houden is daarom erg zinvol.

Bekijk post
blijf-in-beweging thumbnail

Eet alle kleuren van de regenboog!

Kijk jij naar de kleuren van groenten en fruit? Hoe kleurrijker, hoe gezonder. Ontdek welke kleuren welke voedingsstoffen bevatten.

Bekijk post
kleurrijke-voedingsstoffen thumbnail

6 tips voor een extra vroeg voorjaarsgevoel!

Snak jij ook al zo naar het voorjaar? Wij hebben 6 tips voor je om samen met de bewoners alvast het voorjaarsgevoel in huis te halen.

Bekijk post
6-tips-voorjaarsgevoel thumbnail

5 tips om volop te genieten van asperges

Als de lente op gang is gekomen is het tijd voor het witte goud! We geven je 5 tips om volop van asperges te genieten!

Bekijk post
5-tips-om-volop-te-genieten-van-asperges thumbnail