Opwarmen en regenereren van maaltijden

Opwarmen, ookwel regenereren genoemd, is een goede manier om een gerecht nieuw leven in te blazen. Zo zet je snel een verse maaltijd op tafel voor jouw bewoners. Hoe je dat het beste doet? Bekijk onze instructies hieronder.

✔ Tip: Download de instructies, print ze uit en hang ze op in jouw keuken!

Opwarmen & bewaren

Bij het opwarmen van een maaltijd is voedselveiligheid erg belangrijk. Hoe waarborg je deze en zorg je ervoor dat je jouw maaltijden goed kunt bewaren? 

Eten opwarmen in de oven

Het opwarmen van eten in de oven is een effectieve manier om maaltijden klaar te maken. De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren. 

Eten opwarmen in de magnetron

Het opwarmen van eten in de magnetron is een handige manier om een maaltijd te bereiden. Hierbij is het belangrijk om een magnetronbestendige schaal of bord te gebruiken. De opwarmtemperatuur en -tijden van de magnetron zijn sterk afhankelijk van het soort gerecht, de specifieke magnetron en de portiegrootte. Houd daarom het eten goed in de gaten tijdens het opwarmen. Controleer of het al opgewarmd is door het gerecht tussentijds uit de magnetron te halen en te roeren.

Opwarmen & bewaren

Bij het opwarmen van een maaltijd is voedselveiligheid cruciaal. Kies de juiste opwarmmethode, zorg voor gelijkmatige verwarming en label en dateer opgewarmd voedsel. Controleer de temperatuur en houd rekening met dieetwensen. Plan het opwarmen zorgvuldig om smaak en kwaliteit te behouden. Wil je meer weten? Lees dan ook deze tips en tricks over opslaan en verwarmen.