Eten bewaren

Voor een optimale houdbaarheid is het belangrijk om producten goed te bewaren. Wat verdient daarbij extra aandacht? Sowieso de houdbaarheidsdatum en vooral of het om een THT-datum of een TGT-datum gaat. Ook de bewaarplek - in de koelkast of in de voorraadkast - heeft invloed op de houdbaarheid.

Eten bewaren in de koelkast

Welk product kun je nou het beste op welke plek in de koelkast bewaren? Bekijk hiervoor snel onze handige bewaarwijzer.

THT-datum en TGT-datum

Er is een groot verschil tussen de TGT-datum en de THT-datum. Belangrijk om te weten, want daardoor kun je voedselverspilling voorkomen. Lees hier alles over de houdbaarheidsdatum.

Frisse tips voor de ideale koelkastindeling

Appeltje, eitje toch het indelen van de koelkast? Deur open, boodschappen erin en klaar. Toch is het stiekem niet zo simpel. Er is namelijk wel degelijk een optimale plek voor het bewaren van je groente, zuivelproducten en vlees. Wij helpen je graag met deze frisse tips!

Opslaan en verwarmen

Lees hier onze handige tips en trucs over het bewaren, ontdooien, bereiden én opwarmen van je producten.

Slimme bewaartips

Voedselveiligheid is natuurlijk belangrijk. Je wilt zeker weten dat de kwaliteit van de producten goed is. Bekijk daarom onze bewaartips voor veilig eten en drinken

Stappenplan voor een slimme voorraadkast

Ken je dat? De voorraadkast is een grote rommel, waarin je nauwelijks iets kunt terugvinden? Zonde! Want een slimme voorraadkast kan geld en tijd besparen. Check daarom dit handige stappenplan en deel eenvoudig een slimme voorraadkast in.

Meer weten over duurzaamheid?

Duurzaamheid in de zorg wordt een steeds belangrijker onderwerp. Wat kun je als zorgmedewerker doen om verantwoorde keuzes te maken?