Zomerse voorgerechten

Raak geïnspireerd door onze heerlijke, frisse voorgerechten. Op deze pagina vind je recepten waarmee je gemakkelijk en snel een lekker voorgerecht op tafel zet.

Fris, gezond én lekker: Gazpacho

Gazpacho met frisse komkommerreepjes.

Bereiding:
  1. Schenk de gazpacho in glaasje 
  2. Garneer met smalle reepjes komkommer.
  3. Voeg naar wens wat peper/zout of tabasco toe.
  4. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 100 ml gazpacho
  • 5 reepjes komkommer
  • peper, zout en/of tabasco naar smaak

 

Ingrediënten per persoon:

  • 65 gram tomaat
  • 30 gram mozarella
  • 1/2 perzik (ongeveer 70 gram)
  • Scheutje olijfolie
  • Basilicum naar wens

 

Alle vitaminen samen

Salade van cherrytomaatjes, mozarella & perzik.

Bereiding:
  1. Snij de cherrytomaatjes en de perzik in partjes/stukjes en meng in een kom.
  2. Breng op smaak met olijfolie en peper/zout.
  3. Doe in een kommetje en garneer met mozzarella stukjes en wat basilicum.
  4. Eet smakelijk!

 

Klassieke Carpaccio

Carpaccio met parmezaanse kaas, sla en truffelmayonaise.

Bereiding:
  1. Ontdooi de carpaccio op het bord.
  2. Maak de sla aan met wat olijfolie en peper zout (of een dressing naar keuze).
  3. Spuit dopjes of strepen truffelmayonaise op de carpaccio.
  4. Leg de sla als bolletjes in het midden of aan de rand en garneer met parmezaansnippers.
  5. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 80 gram carpaccio
  • Parmezaan snippers naar wens
  • Klein plukje sla
  • Truffelmayonaise naar wens
  • Olijfolie naar wens
  • Snufje peper en zout

 

Bekijk ook onze andere zomerrecepten: