8 tips voor een gastvrije zomer

Het is volop zomer! De tijd om te genieten van de zon, de aangename temperatuur en de buitenlucht. Ondanks dat niet misschien niet iedereen gemakkelijk naar buiten kan, kun je er toch een zomerse boel van maken. Met deze 8 gastvrijheidstips geef jouw bewoners dat ultieme zomergevoel! 

Tip 1: Zomerverhalen van vroeger

Fietstochten, dagjes strand, vakanties en lange zomeravonden in de tuin met vrienden, de bewoners hebben vast veel fijne herinneringen aan de zomers van vroeger. Ga lekker met elkaar ervoor zitten, glaasje drinken erbij en laat de bewoners hun mooiste zomerverhalen vertellen.

Tip 2: Smoothies met zomerfruit

Aardbeien, frambozen, kersen, in de zomer heb je volop de lekkerste fruitsoorten. Het perfecte moment dus om voor de bewoners een lekkere jam of fruitige smoothies te maken. Verfrissend én lekker.

Tip 3: Afspeellijst met zomerhits

Bij het horen van een echte zomerhit raakt iedereen direct in zomerse sferen. Maak daarom via Spotify een afspeellijst met gouwe ouwe zomerhits. En ja hoor, de voetjes mogen van de vloer!

Tip 4: Pootje baden

Bij hoge temperaturen is een koud voetbad heerlijk verkoelend. Laat de bewoners daarom lekker pootje baden, terwijl ze in een comfortabele stoel zitten. En wil je het helemaal goeddoen? Serveer er dan ook een lekker drankje bij.

Tip 5: Tropische mocktail

Trakteer eens op een tropische mocktail. Vrolijk, fris en heel dorstlessend! Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mango Mojito.

Voor één persoon heb je nodig:

  • een kwart mango in stukjes
  • muntblaadjes van drie takjes
  • ijsblokjes
  • 250 ml licht bruisend mineraalwater 
  • een kwart limoen in partjes

Doe de mango en muntblaadjes in een longdrinkglas en meng deze met een cocktailstamper (even in de blender kan ook). Voeg de ijsblokjes toe, schenk het mineraalwater en limoensap erbij en klaar ben je. Proost!

Tip 6: Lichtjes in de tuin

In de zomer is het ’s avonds lang licht en aangenaam. Een heerlijk moment dus voor de bewoners om nog even in de tuin te genieten. Maak dit extra sfeervol door de tuin te versieren met leuke lichtjes.

Tip 7: Lunch in Hawaï stijl

Geef de lunch een Hawaïaans tintje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tosti Hawaï, een salade met gegrilde kip en ananas of een smoothie met mango, gele paprika, komkommer en ananas? Aloha!

Tip 8: Zomers gedekte tafel

In de zomer is het heerlijk om buiten in de schaduw te eten. En je maakt het nog sfeervoller met een zomers gedekte tafel. Een vrolijk tafelkleed, zonnige servetten en kleurrijk serviesgoed nodigen echt uit om lekker te tafelen.