6 tips voor een extra vroeg voorjaarsgevoel

Snak jij ook al zo naar het voorjaar? Zeker in deze tijd kunnen we wel wat warmte, kleur en lentekriebels gebruiken. Wij hebben 6 tips voor je om samen alvast het voorjaarsgevoel in huis te halen.

1. Lente op het bord

Voeg een toefje lente aan de maaltijd toe. Leg bijvoorbeeld wat tuinkers of rucola op het bord. Of wat dacht je van een bosuitje of een radijsje? Het ruikt lekker fris, oogt vrolijk en geeft ook nog eens een prikkelende smaakervaring.

2. Vrolijke servetten

Weg met de witte, steriele servetten, het is tijd voor een beetje kleur! Roze, rode, gele, limegroene of meerkleurige servetten, je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Een knallende kleur zorgt meteen voor vrolijkheid op (en aan) tafel. Zo simpel kan het zijn..

3. Vang de lentegeur

Geur heeft veel effect op ons humeur. En het blijkt dat we extra gevoelig zijn voor lentegeuren. Dus hoe krijg je die in huis? Heel eenvoudig! Met een geurkaarsje of etherische oliën, zoals citroen, munt, sinaasappel, jasmijn, roos of magnolia. Of zet een bos geurende bloemen neer.

4. Kweek een groene vensterbank

Denk je aan de lente, dan denk je vast ook aan verse lentegroente van het land. Zo ver is het nog niet, maar een klein moestuintje in de vensterbank kan natuurlijk wel. Kweek verse kruiden of slasoorten en houd het proces van ontkiemen en groeien in de gaten. Want ook dat vergroot het voorjaarsgevoel.

5. Tulpen op tafel

Een bosje tulpen is pure lente! Zet daarom een mooi bosje gekleurde tulpen op tafel. Is een bewoner bedlegerig? Zet dan een glaasje met een paar tulpjes op zijn of haar nachtkastje. Dat geeft wat kleur aan de omgeving en misschien zelfs wat goede moed.

6. Zoek het daglicht op

Schijnt de zon? Doe dan lekker de gordijnen open! Kom maar door met al dat licht! Vanaf april staat de zon hoog genoeg om vitamine D aan te maken uit zonlicht, maar ook daarvoor is het natuurlijk al heerlijk om de zon op je gezicht te voelen.

Benieuwd naar het gehele lenteassortiment?

Combineer de heerlijkste lenteartikelen en maak je eigen lentemenu. Als klant bekijk je alle geselecteerde producten gemakkelijk in één overzicht. Ben je nog niet ingelogd? Log dan eerst in.