Pasen: Hartige brunch hapjes

pasen-hartige-brunch-hapjes thumbnail

Geniet van onze hartige brunch hapjes. Denk aan versbelegde broodjes met zalm, eiersalade of wat brie. Ook mini quiches, saucijzenbroodjes en gehaktballetjes zullen ervoor zorgen dat jouw patiënten en cliënten een heerlijke middag hebben.

Paasstol & roomboter

Ingrediënten:
Bereiding:
  1. Besmeer een snee paasstol met roomboter.
  2. Eet smakelijk!

Mini broodjes met verschillende toppings

Ingrediënten:
Bereiding:
  1. Bak de broodjes af in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snij de broodjes door en beleg de enkele zijdes met de gewenste topping.
  3. Garneer naar wens met bijvoorbeeld rucola/bieslook.
  4. Eet smakelijk!

Omelet muffin uit de oven

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Kluts een eitje in een kommetje en schenk de melk erbij, klop los.
  2. Voeg naar smaak kruiden toe, denk aan peper/zout/paprikapoeder/provençaalse kruiden/italiaanse kruiden.
  3. Vet de muffinvorm goed in en vul ieder vormpje tot de helft met ei. Zet circa 13 minuten in de oven op 170 graden.
  4. Eet smakelijk!

Kleintje beenham & honingmosterdsaus

Ingrediënten per persoon:

  • 40 gram beenham
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • snufje (Italiaanse) kruiden

Producten:

Bereiding:
  1. Verwarm de beenham volgens het advies op de verpakking.
  2. Maak een sausje door de mosterd en honing te mengen, naar wens zoet of scherper.
  3. Snij de beenham in plakjes, leg op een schaaltje en schenk er wat honing mosterdsaus over.
  4. Eet smakelijk!

 

Mini Koninginnepasteitjes

Ingrediënten per persoon:

  • 150 gram kippenragout
  • 2 mini pasteitjes
  • Peterselie naar wens

Producten:

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vul de pastei bakjes met kippenragout.
  3. Plaats de pasteitjes in de oven en verwarm gedurende circa 10 minuten.
  4. Garneer als ze uit de oven komen met peterselie.
  5. Eet smakelijk!

Romige lente-ui soep

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 8 lente uien
  • 375 gram aardappel
  • 100 ml slagroom
  • 750 ml bouillon

Producten:

Bereiding:
  1. Snijd de lente-ui in grove stukken. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
  2. Fruit een deel van de lente-ui aan en bewaar de rest voor de garnering.
  3. Voeg ook de aardappels en de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Kook gedurende 10-15 minuten op middelhoog vuur. Pureer de soep zeer glad met een staafmixer en voeg water toe tot de gewenste dikte.
  5. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de achtergehouden lente-ui.
  6. Eet smakelijk!

 

Op zoek naar paaseieren?

Bekijk hier het seizoensassortiment Pasen: van paaseieren en chocolade hazen tot tafelaankleding.

Bekijk hier het assortiment

Alles voor de perfecte paasbrunch?

Bekijk ook