Vispannetje met asperges

vispannetje-met-asperges thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C met de grillstand aan.

Stap 2: Schil de groene asperges. Snijd er de harde onderkant af en snijd in grove stukken.

Stap 3: Verwarm in een steelpan de kookroom met het kerriepoeder tot het kookpunt en voeg er de asperges aan toe. Laat zachtjes smoren tot ze beetgaar zijn.

Stap 4: Kruid de room met zout en peper.

Stap 5: Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de room.

Stap 6: Voeg het citroensap en de -rasp toe.

Stap 7: Verdeel het Nieuwpoorts Visserspannetje in vuurvaste schaaltjes en lepel er de asperges overheen.

Stap 8: Schep de aardappelpuree in een spuitzak met een gekarteld mondje en spuit mooie rozetjes op ieder schaaltje, zodat het volledig is afgedekt. Heb je geen spuitzak? Geen nood, met een lepel gaat het ook prima om de aardappelpuree erover te verdelen.

Stap 9: Besprenkel de aardappelpuree met de gesmolten roomboter en bestrooi met paneermeel.

Stap 10: Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 20 minuten goed heet worden en goudbruin gratineren.

Benieuwd naar ons recept voor Gekonfijte asperges?

Bekijk ook