Visburger met prei en ratatouille

visburger-met-prei-en-ratatouille thumbnail

Vervang vlees eens door vis met dit heerlijke verse gerecht waarin de visburger met prei centraal staat. Combineer het met lekkere gebakken aardappeltjes, verse knapperig gewokte groente en een roomsaus om het af te maken.

Leg alle ingrediënten van het menu klaar, weeg indien nodig de juiste hoeveelheden af. De visburgers kun je op twee manieren bereiden: in de koekenpan of in de oven. Koekenpan: verhit vloeibare margarine en/of olie en bak de visburger op middelhoge temperatuur in 8-10 minuten bruin en gaar. Halverwege keren. Oven (180°C): leg de visburgers – evt. op bakpapier – op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven en bak ze in 10-12 minuten bruin en gaar. Verhit in een koekenpan de margarine en/of olie en bak de aardappelschijfjes in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar. Schep de aardappelen regelmatig om. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en wok de groente in 5-6 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Roer met een garde de inhoud van het zakje roomsaus met het koude water in een pan. Breng dit al roerend aan de kook. Laat de saus nog enkele minuten doorkoken. Voeg naar eigen smaak wat roomsaus toe naast het opdienen van de groenten.

Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!