Vega pasteitje

vega-pasteitje thumbnail

Pasteitjes zijn perfect om te dienen als voor- of tussengerecht. Met vegetarische bloemen als garnering maak je er een extra fleurig gerecht van.

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  • Hak de bosuien fijn en snijd de wortels, meiknollen (zonder schil) en champignon in stukjes.
  • Maak van liter warm water een bouillon door het groentebouillonblokje in het warme water op te lossen.
  • Verhit in een koekenpan de boter en bak de bosuien, wortels, meiknollen en champignons.
  • Breng op smaak met peper zout en Italiaanse kruiden.
  • Voeg de bloem toe, roer goed door en bak het geheel 2 minuten zachtjes door.
  • Giet de bouillon er beetje bij beetje bij terwijl je roert met een houten lepel.
  • Laat de saus wat indikken.
  • Maak de pasteibakjes gedurende 10 minuten warm in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de pasteitjes op een bordje en schep er een flinke lepel in. Het mag er echt royaal uitlopen.

Toch liever een vispasteitje?

Bekijk ook