Pasteitjes zijn perfect om te dienen als voor- of tussengerecht. Met vegetarische bloemen als garnering maak je er een extra fleurig gerecht van.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
- Hak de bosuien fijn en snijd de wortels, meiknollen (zonder schil) en champignon in stukjes.
- Maak van liter warm water een bouillon door het groentebouillonblokje in het warme water op te lossen.
- Verhit in een koekenpan de boter en bak de bosuien, wortels, meiknollen en champignons.
- Breng op smaak met peper zout en Italiaanse kruiden.
- Voeg de bloem toe, roer goed door en bak het geheel 2 minuten zachtjes door.
- Giet de bouillon er beetje bij beetje bij terwijl je roert met een houten lepel.
- Laat de saus wat indikken.
- Maak de pasteibakjes gedurende 10 minuten warm in de voorverwarmde oven.
- Serveer de pasteitjes op een bordje en schep er een flinke lepel in. Het mag er echt royaal uitlopen.