Aardappelen, groente en vlees, maar dan net even anders. Met een frisse uienjus en Italiaanse roerbakgroenten wordt deze Hollandse maaltijd een feestje op tafel.
Leg de ingrediƫnten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijkmatige stukken. Was de aardappelen met koud water. Kook de aardappelen in een laagje water met zout in ca. 20 minuten gaar. De aardappelen zijn gaar als je ze gemakkelijk kunt doorprikken met een vork. Giet de aardappelen af en laat ze op een lage temperatuur droog stomen met de deksel op de pan. Bereid de varkenssaucijsjes zoals op de verpakking staat aangegegeven (Maaltijd van Van Hoeckel). Verhit vloeibare mrgarine en/of olie, bak de varkenssaucijsjes rondom bruin op matige temperatuur in ca 15-18 minuten gaar. Regelmatig keren. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en wok de Italiaanse groente in 5-6 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Snipper een uitjes en neem de saucijzen uit de pan. Voeg de gesnipperde uitjes toe aan het braadvet in de pan. Kleur de uitjes licht. Maak de jus volgens aanwijzingen op de verpakking en voeg dit toe aan het braadsel met uitjes. Breng de saus aan de kook en kook zachtjes 2-3 minuten door. Leg de saucijzen terug in de jus en laat nog even kort staan voor het opdienen.
Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!