Varkensfiletlapje met jus, sperzieboontjes en aardappelpuree met tuinkruiden

varkensfiletlapje-met-jus thumbnail

Een simpele maar heerlijke maaltijd is dit gerecht! Met luchtige aardappelpuree, een smaakvol varkensfiletlapje en knapperige sperzieboontjes zet je in ruim een half uur een lekkere gezonde maaltijd op tafel.

Leg de ingrediënten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Maak de sperziebonen schoon en halveer deze. Was de boontjes onder stromend water. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Was de gesneden aardappels onder stromend water. Kook de stukjes aardappel in water met evt. zout in ca. 20 minuten gaar en giet ze daarna af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 minuten droog koken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree. Tip! Voeg eventueel wat eetlepels melk toe voor extra luchtige puree. Breng ruim water aan de kook in een pan en kook in 14 tot 16 minuten de sperziebonen gaar. Giet af in een vergiet en breng de bonen eventueel op smaak met wat peper of nootmuskaat. Verwarm ondertussen melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Verhit een koekenpan met vloeibare margarine en/of olie. Bak de varkenslapjes rondom bruin op matige temperatuur in ca. 12-15 minuten gaar. Keer het vlees regelmatig om. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper of pureeknijper, voeg de warme melk en wat roomboter toe. Roer luchtig door met een garde, tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Bereidt de jus volgens aanwijzingen op de verpakking en giet naar smaak wat jus over het varkensfiletlapje of aardappelpuree.

Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!