Tiramisu glaasjes met mandarijntjes

tiramisu-glaasjes-met-mandarijntjes thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm het water met de kristalsuiker en het kaneelstokje tot alle suiker is opgelost. Laat nog enkele minuten trekken, maar zorg ervoor dat het niet gaat koken. Neem vervolgens van het vuur.

Stap 2: Rasp de schil van 4 mandarijnen en pers het sap uit van totaal 6 mandarijnen.

Stap 3: Pel de 4 overige mandarijnen en voeg de partjes (bewaar enkele partjes voor de garnering) toe aan de nog warme suiker siroop. Laat minimaal 10 minuten marineren.

Stap 4: Meng het sap, de rasp en de oploskoffie met mascarpone en maak eventueel iets zoeter met een beetje van de suikersiroop.

Stap 5: Haal 16 lange vingers vlug door de suikersiroop, breek in grove stukken en maak samen met de mascarpone en de gemarineerde mandarijntjes laagjes in 8 glaasjes.

Stap 6: Steek er de rest van de lange vingers in en garneer met een beetje oploskoffie, rasp van mandarijn en eventueel enkele partjes mandarijn.

Bekijk ook