Sukade stroganoff met gebakken aardappelen

sukade-stroganoff thumbnail

Strofanoff is een klassieke Russische saus, die zijn oorspong vindt in de 18e eeuw. Het is een gerecht van gebakken rundvlees dat wordt geserveerd in deze heerlijke saus. Je maakt het nu gemakkelijk zelf met dit recept.

Stap 1: Verwarm 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de sukade rondom bruin. Voeg een halve liter runderbouillon toe en stoof de sukade zachtjes gedurende 3 uur. Koel terug en snijd in gelijke plakken.

Stap 2: Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes.

Stap 3: Verwarm 100 gram boter en voeg de knoflook en champignons toe. Bak kort aan en voeg de tomatenpuree toe. Schep om, bak de tomatenpuree kort mee en voeg de paprika’s en het paprikapoeder toe.

Stap 4: Bak de aardappelpartjes.

Stap 5: Voeg 1 liter runderbouillon en de kookroom toe. Laat vervolgens inkoken tot een sausdikte. Breng op smaak met peper.

Stap 6: Verhit de laatste 50 gram boter en bak de sukade nog even krokant en warm in enkele minuten.

Stap 7: Serveer de gebakken aardappeltjes met de sukade en stroganoffsaus.

Tip! Lekker met een frisse salade.

Weten hoe Aan Tafel jou nog verder kan helpen?

Bekijk ook