Een stamppot, maar dan à la lente! Met verrassende ingrediënten, waaronder: zoete aardappels, bospeen, roomboter, kervel en piccalilly. Ook lekker om te serveren met een vegabraadworst!
✤ Schil de zoete aardappels, snijd in mooie blokjes en zet in een kookpan net onder water. Voeg een snuf zout toe.
✤ Maak de rode uien schoon, snijd in grove blokjes en voeg toe aan de aardappel.
✤ Kook het geheel in ongeveer 20 minuten goed gaar.
✤ Schil ondertussen de bospeen, maar laat wel wat van het loof zitten. Snijd in de lengte doormidden en dikkere exemplaren in vieren.
✤ Kook de bospeen in enkele minuten beetgaar in gezouten water en giet af.
✤ Schil, terwijl de aardappels koken, de vastkokende aardappel in zeer kleine blokjes en spoel heel goed af onder de kraan tot het water dat er onderuit komt goed helder is. Laat goed uitlekken.
✤ Verwarm een flinke klont roomboter in een anti-aanbakpan en bak er op een laag pitje de blokjes aardappel in tot ze mooi goudbruin en lekker krokant zijn.
✤ Kruid met zout en peper en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Op deze manier heb je krokante aardappelkaantjes gemaakt.
✤ Giet de zoete aardappels af en verwarm in een steelpan de melk met 2 flinke eetlepels roomboter.
✤ Meng door de zoete aardappels en voeg er de bospeen en de grofgesneden kervel aan toe.
✤ Kruid het geheel met zout en peper en serveer in een schaal.
✤ Bestrooi met de kaantjes en serveer er de piccalilly bij.