Pompoensoep

pompoensoep thumbnail

Aan de slag

Was de pompoen, halveer hem en snijd hem in kleine stukken. Vervolgens verwijder je met een lepel of mesje de zaadlijst. Snijd in kleine stukken.

Maak de teen knoflook schoon en snipper de uien. Doe wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui en de uitgeperste knoflook aan.

Voeg de stukjes pompoen toe. Bak het geheel en breng op smaak met wat chilipoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 2 minuten mee.

Blus af met 2 liter water en verkruimel de kippenbouillonblokjes in het water. Breng het water aan de kook en laat de pompoen op laag vuur garen.

Wanneer de pompoen gaar is, pureer je het mengsel met een staafmixer tot een gladde soep. Eventueel wat verder afslappen met water.

Roer de roomkaas los met een garde. Snijd de gerookte kip in kleine blokjes. Vermeng de confetti rauwkost met de kipblokjes en verdeel over 8 diepe borden of soepkommen. Zorg dat de soep door en door verwarmd is en schenk dan de soep in de borden of kommen.

Schep een lepel roomkaas in de soep. Serveer met de broodstengel (afbakken volgens aanwijzingen op de verpakking).

Deze ingrediënten ook in huis?

Bekijk ook