Oosterse noedelsalade

oosterse-noedelsalade thumbnail

Deze salade is eens wat anders dan de bekende ceasar salade! Proef de Oosterse keuken met smaakmakers zoals gember, sesam en sojasaus.

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af, spoel koud en laat zeer goed uitlekken. Snijd de onderkant van de paksoi en haal de bladeren los. Snijd grote bladeren doormidden. Snijd de bimi’s in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en rooster er de paksoi en de bimi kort in. Blus af met een klein scheutje sojasaus en neem van het vuur. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Maak een dressing door het sap en de rasp van de limoen te mengen met de sesamolie, de gembersiroop en een scheutje zonnebloemolie. Kruid eventueel met versgemalen peper en zout. Maak de noedels aan met de dressing en schep er voorzichtig de groenten en de bosui door. Dresseer op een schaal en bestrooi met de seroendeng en de gebakken uitjes.

Meteen boodschappen doen? Log dan hier in.
Smakelijk eten!