Nasi met Tjap Tjoy en vegetarische balletjes met satésaus

nasi-met-tjap-tjoy thumbnail

Vers Bereiden

Breng de Oosterse keuken thuis met dit eenvoudige nasi gerecht met verse tjap tjoy en vegetarische gehaktballetjes. Deze vegetarische nasi is met verse balletjes een smaakvolle variant op de klassieke nasi gerechten met kip.

Stap voor stap de lekkerste Nasi met Tjap Tjoy.

Leg de ingrediënten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Kruid het vegetarische gehakt met de kruidenmix volgens aanwijzing op de kruidenmix. Voeg eventueel een ei toe en draai er kleine balletjes van. Bak de balletjes op matig vuur in ca. 20 minuten rondom mooi bruin en gaar. Breng in een pan met ruim water (eventueel met zout) aan de kook. Voeg de rijst toe aan het kokend water en laat de rijst 8 minuten zachtjes doorkoken. Giet vervolgens de rijst af en laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Verhit in een pan een scheut (wok-) olie en roerbak de gesneden groente ca 5-6 minuten op matige temperatuur. Los de kruidenmix in het water op en voeg bij het groentemengsel. Schep het geheel om.

Direct bestellen? Log dan hier in!