Muffin met advocaat

muffin-met-advocaat thumbnail

Deze muffins zijn écht om je vingers bij af te likken. Ouderwets snoepen met advocaat of heerlijk smeuïge botercrème.

✤ Verwarm de oven voor op 190 °C.
✤ Meng de tarwebloem met het bakpoeder, een snufje zout en de basterdsuiker.
✤ Klop in een aparte kom de eieren los en voeg er de karnemelk, de citroenrasp en de olie aan toe.
✤ Meng voorzichtig met de droge ingrediënten.
✤ Schep in een spuitzak en spuit kleine muffincups voor ⅔ vol met de massa.
✤ Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 15-20 minuten mooi goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen.
✤ Bereid, terwijl de muffins bakken, de botercrème.
✤ Klop hiervoor de boter met de poedersuiker in de keukenmixer volledig wit en luchtig.
✤ Voeg beetje bij beetje de advocaat toe en laat nog even doorkloppen.
✤ Schep in een spuitzak met een kartelmondje en spuit mooie rozetten op de afgekoelde muffins.
✤ Serveer met de diplomatenkoffie.

Tip: serveer er chocolade-eitjes bij en iedereen raakt in de paassferen!

Alle ingrediënten direct in huis?

Bekijk ook