Met doperwten gevulde kip

met-doperwten-gevulde-kip-aan-tafel-recept thumbnail

Een heerlijk stukje kip gevuld met doperwten. Dit gerecht is perfect als een smakelijke avondmaaltijd voor het hele jaar door. Lekker met krieltjes en een frisse salade. Haal de feestsfeer in huis en laat je bewoners genieten van dit rijk stukje kip!

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160 °C.

Stap 2: Meng het kipgehakt met 50 gram doperwten, rozemarijn, zout, peper, kerrie, peterselie en de room.

Stap 3: Snijd de kipfilet open en kruid deze aan de binnenkant met zout en peper en vul met het gehakt. Maak de kip dicht met een prikker, wrijf in met wat bloem en vervolgens met de marinade.

Stap 4: Braad de kip in de pan aan, daarna mag de kip in een voorverwarmde oven tot deze mooi gekleurd is en een kerntemperatuur van 70 °C heeft bereikt. Controleer dit met een kernthermometer. Reken hiervoor ongeveer 40 minuten.

Stap 5: Kook ondertussen de krieltjes in ongeveer 15-20 minuten gaar in gezouten water. Giet af, voeg er de peterselie, de roomboter en ruim versgemalen peper en zout aan toe. Schep goed om.

Stap 6: Verwarm de boter in een hapjespan en voeg de overige doperwten toe. Voeg een klein scheutje water toe en smoor de
doperwten in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap 7: Pureer de doperwten met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Stap 8: Snijd de gevulde kip in plakken. Schep de doperwtenpuree op het bord, serveer met de krieltjes en kip. Garneer met rozemarijn en partjes citroen.

Bekijk ook dit heerlijke recept uit het Feestelijk inspiratiemagazine!

Bekijk ook