Zacht, zoet en verkrijgbaar in prachtige kleuren. De biet verdient dit voorjaar een hoofdrol in de keuken. Probeer deze lauwwarme bietensalade eens.
✤ Maak de rode ui schoon, snijd in zeer dunne ringen en leg in een schaal met ijskoud water, zodat ze mooi knapperig worden en iets minder pittig.
✤ Snijd de radicchio doormidden, snijd er de harde kern uit en snijd in mooie parten.
✤ Snijd de bieten in mooie parten.
✤ Verwarm in een grillpan een beetje olijfolie en gril er om en om de parten radicchio in, tot deze iets begint te slinken.
✤ Voeg de parten biet toe en blus af met de aceto balsamico.
✤ Kruid met zout en peper en voeg de rest van de olijfolie toe.
✤ Presenteer de radicchio en de bieten op een schaal en verdeel er de verkruimelde geitenkaas over.
✤ Lepel er het vocht uit de grillpan overheen en garneer rijkelijk met de uienringen, de granaatappelpitjes en takjes kervel.
✤ Maal er ten slotte nog wat versgemalen peper over.