Aan de slag!
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Laat 8 plakjes bladerdeeg ontdooien.
Stap 3: Leg 4 plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat die is bekleed met bakpapier.
Stap 4: Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het niet gaat rijzen in de oven.
Stap 5: Leg nu een tweede plakje op ieder ingeprikt plakje bladerdeeg en druk goed aan.
Stap 6: Snijd er nu in het midden een vierkantje uit en verwijder dit stukje deeg. Je hebt nu een vierkante plak met een hogere rand. Deze hoef je niet meer in te prikken.
Stap 7: Vouw de randjes van het bladerdeeg naar binnen toe, zodat een vierkant plakje met hogere randjes ontstaat.
Stap 8: Leg 2 plakjes rauwe ham in het midden van het bladerdeeg en breek er een kraakvers eitje op. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
Stap 9: Klop het achtergehouden eitje los en smeer er de randen van het bladerdeeg mee in.
Stap 10: Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en krokant.
Stap 11: Snijd ondertussen de peterselie fijn en bestrooi er de brunchtaartjes mee voor het serveren.