Boeuf bourguignon; een gerecht met een heerlijke zachte structuur en verrukkelijke intense smaken. Dat kan het hele jaar door!
✤ Snijd de runderlappen in grove stukken en kruid rijkelijk met zout en peper.
✤ Maak de prei, wortel en ui schoon en snijd grof.
✤ Verwarm in een ruime hapjes- of stoofpan de roomboter tot deze begint te kleuren en bak er de blokjes vlees stevig in aan.
✤ Voeg de wortel, prei en ui toe en bak even stevig mee.
✤ Zet het vuur lager en voeg de tarwebloem toe.
✤ Schep goed om, blus af met de rode wijn en breng tegen de kook.
✤ Voeg de bouillon toe en breng opnieuw aan de kook.
✤ Voeg de tijm en laurierblaadjes toe, zet het vuur lager en laat zo’n 2 – 2,5 uur zachtjes pruttelen met een deksel op de pan.
✤ Houd goed in de gaten dat het geheel niet aanbrandt of dat er te veel vocht verdampt. Voeg in dat geval nog een scheutje water of bouillon toe.
✤ Verwarm ondertussen in een antiaanbakpan een klein beetje boter en bak er de spekblokjes in tot ze kleuren en krokant worden.
✤ Voeg de, in vieren gesneden, champignons toe en bak eveneens mee.
✤ Voeg ten slotte de zilveruitjes toe, bak nog even mee en schep het geheel door de boeuf bourguignon.
✤ Breng op smaak met zout en peper.