Een echte klassieker is deze kip à la bonne femme. Dit eenvoudige Franse eenpansgerecht maak je vlug klaar en zit boordevol groente. Als echte fijnproever kun je ook eens proberen om de kip af te blussen met witte wijn.
Leg de ingrediënten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Verhit vloeibare margarine of olie en bak de kippenbout in een koekenpan rondom bruin en in ca. 50 minuten gaar. Keer de kippenbouten regelmatig om. Alternatief: leg de kippenbouten in een ovenschaal en plaats deze in het midden van een voorverwarmde oven van 180 graden. Bak de kippenbouten in ca. 50-55 minuten gaar. Braad voor het beste resultaat de kippenbout eerst aan. Maak de uien schoon en snijd ze in blokjes. Open de champignons en giet deze af in een vergiet. Spoel de champignons onder stromend water af en laat goed uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak hier gedurende enkele minuten de spekblokjes in. Voeg de ui en champignons toe en bak ze lichtbruin. Schep alles uit de pan met een schuimspaan. Voeg de aardappelen toe aan het bakvet en bak deze omscheppend goudbruin. Voeg de spek, ui en champignons opnieuw toe. Voeg de doperwten/worteltjes toe en blijf omscheppen tot alles door en door heet is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kip met de aardappeltjes en groente eromheen.
Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!