Kip stroganoff met snijbonen en gele rijst

kip-stroganoff thumbnail

De lekkerste kip stroganoff maak je vlug met dit recept. Met verse kipfilet, sperzieboontjes en gele rijst door wat kurkuma toe te voegen voor extra smaak. Niet helemaal traditioneel, wel heel erg lekker en simpel te bereiden!

Leg de ingrediënten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Verhit vloeibare margarine in een koekenpan. Kruid de kipfilets met peper en zout en braad de hamlappen aan beide zijden bruin op matige temperatuur in ca. 15 minuten gaar. Keer het vlees regelmatig om. Let erop dat de kipfilet door en door gaar is. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water (eventueel met zout) aan de kook. Neem wat een eetlepel kurkuma en voeg toe aan het water. Voeg de rijst toe aan het kokende water en laat de rijst 8 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van de warmtebron en giet de rijst af. Laat de rijst nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Kook de gesneden snijbonen in een pan met weinig water (en eventueel zout) in ca. 8-13 minuten gaar. Tip! Breng de bonen op smaak met nootmuskaat en een klontje boter. Bereid in een pan met een garde de stroganoffsaus mix zoals op de verpakking staat en giet bij het opdienen naar smaak over de kip.

Extra tip! Voor een meer traditionele stroganoff: snipper een uitje en snijdt een paprika fijn. Bak deze in het braadvet van de kipfilets en voeg deze toe aan de Stroganoffsaus.

Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!