Hamlapje met stroganoffsaus, bloemkool a la crème en gekookte aardappelen

hamlapje-met-stroganoffsaus thumbnail

Maak van je dagelijkse aardappel, groente en vlees maaltijd een bijzonder gerecht met heerlijke stroganoff saus en romige bloemkool. Ideaal als je een gezonde Hollandse maaltijd wilt met een kleine twist.

Leg de ingrediënten van het menu klaar, weeg desgewenst af. Verhit vloeibare margarine in een koekenpan. Kruid de hamlappen met peper en zout en braad de hamlappen aan beide kanten bruin op matige temperatuur in ca. 12-14 minuten. Keer het vlees regelmatig om. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken. Kook de stukjes aardappel in water met evt. zout in ca. 20 minuten gaar en giet ze daarna af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 minuten droog koken. Maak de bloemkool schoon en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng een pan water aan de kook en kook de roosjes in ca.7-10 minuten gaar. Giet de roosjes af en houd op een laag vuur de pan warm. Bereid de roomsaus zoals op de verpakking staat aangegeven en dien bij het serveren op samen met de bloemkool. Bereid de stroganoffsaus zoals op de verpakking staat aangegeven en dien deze op bij de hamlapjes.

Tip! Snipper een uitje en snijd een paprika fijn. Bak deze in het braadvet van de hamlappen en voeg deze toe aan de stroganoffsaus.

Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!

Dagelijks het gemakt van Aan Tafel ervaren?

Bekijk ook