Een ei, dat hoort erbij!

gevuldei thumbnail

De gevulde eieren van oma, wie kent ze niet! Gevulde eitjes zijn echt een nostalgisch gerecht, maar jij kunt dit gerecht weer helemaal van nu maken. Gevulde eitjes zijn lekker met een feestje of met Pasen. Of gewoon bij de lunch. Geef jouw cliënten het gevoel van vroeger met dit makkelijke recept!

Zo maak je oma’s gevulde eieren in 4 gemakkelijke stappen:

Stap 1: Maak een klein gaatje in de eieren. Kook de eieren 12 minuten, zodat ze goed hard zijn. Pas op dat je het vuur niet te hoog zet, anders kunnen de eieren kapot springen. Na 12 minuten haal je de eieren uit de pan en laat je ze schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren hierna.

Stap 2: Halveer de eieren horizontaal. Schep met een lepeltje de eierdooiers uit de eieren en doe dit in een grote kom. Om het makkelijk voor je te maken kun je alvast de lege eieren op een mooie schaal leggen.

Stap 3: Plaats de eierdooiers in de kom en voeg de mosterd, kerrie en mayonaise toe. Prak alles goed door elkaar en voeg hierna de bieslook toe. Prak hierna het mengsel nog verder door.
Tip! Om nog meer smaak te geven aan de gevulde eieren kun je paprika poeder of sambal toevoegen.

Stap 4: Bijna klaar! Alleen nog de eieren vullen met het mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak of een lepel. Zorg ervoor dat je de eieren rijkelijk vult met de vulling en strijk de vulling niet glad.

De eieren zijn gevuld, maar ze zijn nog niet helemaal af. Garneer de eieren af door er bieslook overheen te strooien en granaatappel pitjes op te leggen. Dit zorgt voor een frisse smaak en het ziet er ook nog kleurrijk uit!

Bekijk ook