Croissant met avocado, gerookte makreelfilet en een gepocheerd eitje

croissant-met-avocado-gerookte-makreelfilet-en-een-gepocheerd-eitje thumbnail

Een croissant met avocado, makreelfilet en een eitje. Een gerecht dat van de lunch echt een genietmomentje maakt voor de bewoners!

✤ Verwarm de oven voor op 190 ºC en bak de croissants af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
✤ Breek de eieren afzonderlijk van elkaar in koffiekopjes en plaats tot gebruik in de koelkast.
✤ Breng een hoge kookpan met water aan de kook en voeg er een scheut azijn en een flinke snuf zout aan toe.
✤ Laat vanuit de koffiekopjes de eieren voorzichtig in het water zakken en pocheer exact 4,5 minuut.
✤ Schep de eieren met een schuimspaan uit de pan en leg voorzichtig op een stukje keukenpapier. Kruid met versgemalen peper en zout.
✤ Maak de avocado schoon en prak met behulp van een vork het vruchtvlees fijn. Kruid met zout en peper.
✤ Snijd de croissant in de lengte doormidden en verdeel de avocado over de onderste helft.
✤ Maak de veldsla lichtjes aan met een scheutje olijfolie.
✤ Leg het warm gepocheerde ei op de avocado en verdeel er de geplukte makreelfilet en enkele dopjes mayonaise op.
✤ Garneer rijkelijk met de aangemaakte veldsla en maal er nog wat peper over.
✤ Leg het kapje van de croissant er half tegenaan.

Deze ingrediënten meteen in huis?

Bekijk ook