Cocktails!

cocktails thumbnail

Sangria 0.0
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten

Voor 1 grote kan

30336              1,5 ltr druivensap

195083            1 citroen

754405            1 sinaasappel

82015              1 handpeer

101636            1 st. Elstar appel

172433            70 gram pitloze blauwe druiven

117871            ijsblokjes

Schenk het druivensap in een grote kan. Snijd de helft van de sinaasappel en de citroen in plakjes. Rasp van de andere helft de schil en voeg toe aan het druivensap. Voeg er ook het sap van de halve citroen en de halve sinaasappel aan toe.

Schil de appel en de peer, snijd in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in mooie parten en voeg samen met de plakjes sinaasappel en de citroen toe aan het druivensap.

Snijd de druiven doormidden en voeg eveneens toe. Voeg er lekker wat ijsblokjes aan toe. Roer voorzichtig door met een spatel en serveer er glaasjes met rietjes en vorkjes bij. Tip: “Wil je het extra feestelijk maken, dan kun je nog allerlei verse rode vruchten aan de sangria toevoegen, zoals frambozen, bramen of rode besjes. Takjes verse munt maken de sangria helemaal af.”

Amerikaanse limonade
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten, plus terugkoelen

Voor 1,5 ltr

1,5 ltr water

611576            100 gram suiker

195083            5 citroenen

117871            ijsblokjes

Haal met een dunschiller de schil van 2 citroenen. Halveer de citroenen en pers er al het sap uit. Meng het sap met 1 liter water en zet koud weg.

Breng de rest van het water (5 dl) aan de kook en voeg er 4 gehalveerde en uitgeperste citroenen en de citroenschillen aan toe. Laat zo’n 10 minuten trekken en druk met de achterkant van een pollepel een paar keer op de citroenen, zodat alle smaak eruit komt.

Voeg de suiker toe en roer door tot deze volledig is opgelost. Giet het geheel in een zeef en druk er al het vocht uit. Meng met de rest van het citroenwater en laat het ijskoud worden in de koelkast. Schenk met veel ijsblokjes in een grote kan.

Spicy Pear
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten

Voor 4 glazen

693484            4 dl perensap

551404            2 cm verse gember

470933            1 limoen

97256              1 kaneelstokje

610436            1 tl blauwe bessen

82015              ½ handpeer

156577            2 dl bruiswater

117871            ijsblokjes

Snijd de gember in dunne plakjes. Snijd 4 mooie plakjes van de limoen. Rasp de schil van de rest van de limoen en pers het sap uit.

Meng in een kom of in een cocktailshaker het perensap met het limoensap en de rasp en voeg er de plakjes gember, het kaneelstokje en de blauwe bessen aan toe.

Voeg enkele ijsblokjes toe en roer stevig door of shake goed door elkaar. Verdeel over 4 glazen en vul ieder glas verder op met het bruiswater. Voeg nog enkele ijsblokjes toe en garneer met limoenschijfjes en partjes peer. 

Bekijk ook