Banaan-pannenkoekjes met pecannoten en honinghangop

banaan-pannenkoekjes-met-pecannoten-en-honinghangop thumbnail

Aan de slag!

Stap 1: Pel de bananen, snijd de helft in mooie plakken en pureer de andere helft met de eieren, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.

Stap 2: Verwarm een beetje roomboter in een antiaanbakpan en schep er vier kleine lepels van het beslag in.

Stap 3: Laat op een middelhoog vuur rustig goudbruin bakken, draai om met een spatel en bak ook de andere kant goudbruin.

Stap 4: Neem uit de pan en houd warm op een bord boven een pan met pruttelend water. Bak de rest van het beslag op deze manier tot het op is.

Stap 5: Verwarm een klein beetje roomboter in de pan waarin de pannenkoeken zijn gebakken en voeg er de plakjes banaan en de pecannoten aan toe.

Stap 6: Bak de banaan aan beide kanten goudbruin en blus af met de schenkstroop. Laat nog 2 minuten pruttelen.

Stap 7: Meng de Skyr met de honing en verdeel over 8 kleine glaasjes.

Stap 8: Maak een mooie stapel van de warme pannenkoeken en schep de gebakken banaan en pecannoten overheen en schenk er ten slotte de warme schenkstroop uit de pan overheen.

Bekijk ook