Verras je bewoners met een lekkere verse stamppot met andijvie en gebraden kipfilet. Net even anders, maar wel de Hollandse receptuur voor een heerlijke verse traditionele maaltijd.
Leg de ingrediënten van het menu klaar, weg desgewenst af. Bestrooi de scharrel kipfilet met kipkruiden. Verhit vloeibare margarine en/of (olijf)olie en bak de scharrel kipfilet op matige temperatuur in ca. 17 minuten rondom bruin en gaar. Keer de kipfilets regelmatig om. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper of pureeknijper, voeg de warme melk en roomboter toe. Roer luchtig door met een garde. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Zet de pan op laag vuur en meng de gesneden andijvie er in delen door. Maak volgens aanwijzing op de verpakking een vleesjus van de juspoeder. Haal de kipfilets uit de pan en voeg de jus toe aan het bakbraadsel in de braadpan. Roer het aanbaksel los. Leg de kipfilets terug in de jus.
Tip! Schep eens wat crême fraiche door de andijviestamppot.
Direct bestellen? Log dan hier in!
Smakelijk eten!