Vispasteitje

vispasteitje thumbnail

Tijdens de koude herfst- en winterdagen is een lekker warm pasteitje onmisbaar. Perfect om te serveren als voor- of tussengerecht. Varieer met de vulling en probeer bijvoorbeeld onze vis variant! Rijkelijk gevuld met een romige vulling van victoriabaars, zalmfilet en garnalen.

✤ Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
✤ Smelt in een pannetje de boter.
✤ Voeg het gesnipperde uitje, uitgeperste knoflook en kurkuma toe en fruit deze licht aan.
✤ Maak van 1 liter warm water door het visbouillon blokje in het warme water op te lossen.
✤ Voeg de bloem toe, roer goed door en bak de roux circa 2 minuten zachtjes mee.
✤ Voeg de visbouillon beetje bij beetje toe totdat er een mooie dikke ragout ontstaat.
✤ Voeg aan de warme ragout de visblokjes toe en maak deze op laag vuur in de ragout gaar. Voeg als laatste de garnalen toe.
✤ Snijd de bosui in kleine ringetjes en voeg deze vlak voor het opdienen toe aan de ragout.
✤ Maak de pasteibakjes gedurende 10 minuten warm in de warme oven.
✤ Serveer de pasteitjes op een bordje en overgiet deze met een flinke lepel visragout.
✤ Garneer af met wat gehakte peterselie.

Probeer ook ons Vega pasteitje

Bekijk ook