Zo geef je convenience een persoonlijke touch

Door te kiezen voor een kant-en-klare maaltijd of maaltijdcomponenten serveer je de bewoners makkelijk en snel een lekkere maaltijd. En met een beetje extra aandacht geef je zo’n maaltijd iets bijzonders: jouw persoonlijke touch. Dat is veel makkelijker dan je denkt! Onze culinair coach Marlot heeft 5 slimme tips voor je om in een handomdraai een restaurantwaardige maaltijd te maken.

1. Laat het poffen

Serveer gepofte knoflook, uien of tomaatjes bij de maaltijd. Het mooie van poffen is, je hoeft er bijna niets voor te doen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de knoflooktenen of uien in de schil in een ovenschaal, sprenkel er een beetje olijfolie over en zet het 20 tot 25 minuten in de oven. Met tomaatjes doe je hetzelfde. Naast olijfolie kun je er nog wat Italiaanse kruiden overheen strooien. Kleine tomaatjes zijn na 10 tot 15 minuten klaar. Verwijder wel even de schil van de knoflook of uien voor serveren.

2. Verse kruiden

Kruiden geven niet alleen smaak, maar vrolijken de maaltijd ook op. Bovendien kun je er volop mee variëren! Denk aan verse basilicumblaadjes of verse oregano over de spaghetti of koriander over een Mexicaanse maaltijd. Verse bieslook doet het ook altijd goed. Tip: strooi zuinig en zet een schaaltje met kruiden op tafel. Liefhebbers kunnen dan naar eigen smaak wat extra kruiden toevoegen.

3. Mooi servies doet wonderen

Het eten serveren op standaard witte borden kan natuurlijk, maar het is wel een beetje saai. Kies liever voor een bord dat bij het gerecht past. Zorg ervoor dat het bord niet te klein of te groot is, zodat er ruimte overblijft aan de randen. Hiermee staat het gerecht (letterlijk) centraal. Ook leuk: verzamel ouderwets servies. Dat doet de bewoners aan vroeger denken.

4. Homemade croutons

Heb je nog oud brood in de kast? Dat komt goed uit, want je kunt er croutons van maken om in een salade of in de soep te serveren. Verwijder de korstjes en snijd het brood in blokjes. Meng het met wat olijfolie en kruiden en verdeel de blokjes over een bakplaat. Bak de croutons 5 tot 10 minuten op 180 graden in de oven.

5. Kies voor de juiste vorm

Je bord mooi opmaken hoeft niet moeilijk te zijn. Puree kun je bijvoorbeeld heel fraai vormen met een ijslepel. Ook kun je een kookring of een plat bakje gebruiken om rijst in een mooi plat rondje te serveren. Breng hoogte aan in het gerecht door meerdere ingrediënten op elkaar te presenteren. Zo doen sterrenkoks dat ook!

6. Goed om te weten!

Ons koelvers en vriesvers assortiment biedt ruime keuze in toetjes en ijsdesserts. Hiermee zet jij in een handomdraai een heerlijke afsluiter op tafel voor jouw bewoners.

Benieuwd naar ons convenience assortiment?