Weinig trek? Kies deze voedingsmiddelen!

Als het warm is, heb je vaak minder trek in eten. Toch is het ook op warme dagen belangrijk dat de bewoners alle voedingsstoffen binnenkrijgen. Hoe kun je daar dan voor zorgen? Heel simpel: met deze 10 tips over vitaminerijke voedingsmiddelen van onze culinair coach Marlot.

1. Rode paprika

Rode paprika is rijk aan vitamine C. Verwerk je de paprika rauw, bijvoorbeeld in een salade, dan is het vitaminegehalte het hoogst. In een paprika zit meer dan 200 milligram vitamine C. Dat is maar liefst 2,5 keer zoveel als de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

2. Yoghurt

Yoghurt bevat veel verschillende voedingsstoffen, zoals eiwitten, calcium, vitamine B2 en B12. Lekker gezond dus! En juist als het warm is, zullen de bewoners de friszure smaak van yoghurt enorm waarderen.

3. Aardbeien

Zet een schaaltje aardbeien neer en voordat je het weet zijn ze allemaal opgegeten. Dat is heel mooi, want aardbeien zijn echte vitamine C-bommetjes.

4. Worteltjes

Heerlijk met warm weer: koele, rauwe worteltjes! Wil je een beetje variatie bieden? Dan kun je er ook een wortelsalade van maken. Rasp de worteltjes fijn en voeg wat peper en zout toe. Klaar in een handomdraai én een heerlijk fris bijgerecht.

5. Noten

Noten bevatten eiwitten en goede vetten. Een prima tussendoortje voor een warme dag, want ook dan gaat een handje nootjes er zeker in.

6. Broccoli

Broccoli is rijk aan foliumzuur en vitamine C. En wist je dat deze groente heel mooi felgroen kleurt, als je het blancheert? Doe de broccoli in een pan en giet er kokend water over. Laat het kort koken en je hebt de perfecte basis voor een broccolisalade. Als je pijnboompitten, feta, rode ui en blanke rozijnen toevoegt en de salade op smaak brengt met olijfolie, azijn, peper en zout, dan eten de bewoners vast hun vingers erbij op.

7. Banaan

Banaan bevat koolhydraten en dus energie. Ook zit er kalium en magnesium in. Het is goed om deze mineralen aan te vullen, omdat je met warm weer meer zweet.

8. Gerookte zalm

Het is niet per se nodig om extra zout te eten, maar zout eten smaakt wel lekker met warm weer. Gerookte zalm is dan een goede keuze, omdat hier goede vetzuren inzitten.

9. Avocado

Avocado is niet alleen lekker romig en fris, er zitten ook nog eens goede vetten in en verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine B1, B2, B6, E, C en foliumzuur. Ook het mineralengehalte is hoog. Een supergezond voedingsmiddel dus, dat op een warme dag zeker een succes is.

10. Zilvervliesrijst

Zilvervliesrijst bevat eiwitten en vezels en is heerlijk bij veel verschillende gerechten. Wat dacht je van een zomerse fruitsalade met komkommer (met een beetje kwark als dressing), een gebakken stukje kipfilet en zilvervliesrijst?