Soep: het is er echt weer voor!

tijd-voor-soep thumbnail

Onze productmanager Bas vertelt graag over zijn favoriete producten. Deze maand zet hij in de spotlight … soep: smakelijk, gezond én supermakkelijk!

Waarom ben jij zo’n fan van soep?

Soep kan eigenlijk altijd: ieder seizoen en op verschillende momenten van de dag. Het is lekker, gezond en eenvoudig te bereiden. En soep verveelt nooit, doordat je er eindeloos mee kunt variëren. Van een bouillonnetje tot een (licht)gebonden soep, in iedere smaak die je je maar kunt voorstellen. Met soep zijn de mogelijkheden eigenlijk onbeperkt en je kunt het zo bijzonder en lekker maken als je zelf wilt.

Hoe en wanneer eet jij het liefst soep?

Je kunt mij zo’n beetje wakker maken voor een goede soep. Bij de lunch eet ik graag een helder soepje, heerlijk in combinatie met vers brood. Ook aan het einde van de middag, als ik een beetje flauw begin te worden, smaakt een bouillonnetje of soepje altijd goed. En ik ben ook dol op een stevige maaltijdsoep in de herfst als het buiten kouder wordt, lekker met een stokbroodje met kruidenboter of brie. Soep voelt voor mij eigenlijk altijd als een verwenmoment.

Stel dat je geen tijd hebt om zelf soep te maken?

Dat kan natuurlijk altijd voorkomen, zeker als je in de zorg werkt. Gelukkig kun je dan kiezen voor een van onze convenience soepen. Ze zijn erg smakelijk en zitten boordevol groenten. Onze soepen komen uit eigen keuken en worden met net zoveel aandacht bereid als je zelf zou doen. Zo kun je de bewoners een mooie soep serveren, zonder dat je er lang voor in de keuken hoeft te staan. En je kunt ook nog eens volop variëren, want we hebben een behoorlijk uitgebreid soepassortiment.

Welke soep raad jij aan voor dit seizoen?

Ik denk bij de herfst toch echt wel meteen aan pompoensoep. Die volle en heerlijke smaak, die smeuïge structuur, die mooie en warme kleur, daar wordt iedereen toch blij van? Onze vegetarische pompoensoep is wat mij betreft een echte aanrader. En natuurlijk hebben we nog meer heerlijke soepen die helemaal bij dit seizoen passen. Overigens ook voor bewoners met speciale behoeften. Onze eiwitverrijkte soepen zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor bewoners die extra eiwitten nodig hebben. En dan zijn we terug bij de pompoensoep: deze hebben we ook in een eiwitverrijkte variant.

Bekijk ook