Lenterecepten: voorgerechten

Maak kennis met al onze lekkerste lentevoorgerechten. Op deze pagina vind je inspirerende recepten, waarmee je gemakkelijk en snel een heerlijk gerecht op tafel zet. 

Doperwtensoepje

Doperwtensoepje met ui, knoflook, munt en crème fraîche. Geserveerd met een soepstengel.

Bereiding:
  1. Maak de groentenbouillon en zet apart.
  2. Snipper de ui en fruit in olijolie aan in een kookpan.
  3. Snij de knoflook fijn en bak op laag vuur een paar minuten mee
  4. Voeg de doperwten en de bouillon toe, breng aan de kook en laat circa 20 minuten zacht koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en verdeel over de kommen.
  6. Garneer met een theelepel crème fraîche, takje munt en leg er een soepstengel bij.
  7. Eet smakelijk!

Ingrediënten per 6 personen:

  • 500 gram tuinerwten
  • 1 liter groentenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 soepstengels
  • 6 theelepels crème fraîche (1 per persoon)
  • 6 takjes munt (1 per persoon)

 

Ingrediënten per persoon:

  • 1 tomaat
  • 60 gram huzarensalade
  • 1/2 ei
  • 1 augurk
  • 1/2 plak bacon

 

Gevulde tomaat & het slaatje

Gevulde tomaat met huzarensalade, gekookt ei, augurk en crispy bacon

Bereiding:
  1. Kook de eitjes 10 minuten en laat afkoelen.
  2. Snij het kopje van de tomaat en hol uit met een lepel.
  3. Vul de tomaat met de huzarensalade.
  4. Pel de eitjes en snij in kwarten.
  5. Leg één kwart op de tomaat en één kwart naast de tomaat op het bord.
  6. Pak een augurk en snij hem twee keer in, zodat er een waaier ontstaat. Leg deze bij het eitje.
  7. Verkruimel de bacon (met de hand of met een mes) en strooi over het ei.
  8. Eet smakelijk!

 

Surf & land met een broodje

Haringen in 't zuur met Ravigottesaus, rode bietenrauwkost en kiemtrio. Geserveerd met een sneetje stokbrood.

Bereiding:
  1. Haal de haring uit het zuur en snij fijn in blokjes.
  2. Meng de haring door de rode bietensalade.
  3. Rooster het stokbrood enkele minuten op 170 graden.
  4. Verdeel de salade over het bord, schep een halve eetlepel ravigottesaus op de salade.
  5. Garneer met een plukje kiemtrio.
  6. Eet smakelijk!

Ingrediënten per persoon:

  • 1/2 haringfilet per persoon (25 gram)
  • 60 gram rode bietensalade
  • 2 sneetjes stokbrood
  • 1/2 eetlepel
  • 1 plukje per persoon

Ingrediënten per persoon:

  • 150 gram aspergesoep
  • 15 gram zalm
  • 20 gram ham
  • 1/2 eitje
  • Peterselie naar wens

Asperges in soep

Bereiding:
  1. Verwarm de aspergesoep zoals is voorgeschreven op de verpakking.
  2. Kies je topping: combineren kan ook!
  3. Leg een eetlepel van je gekozen topping(s) op de soep vlak voor het serveren.
  4. Eet smakelijk!

Aspergesoep met verschillende toppings: zalm, ham, ei en peterselie.

Benieuwd naar het gehele lenteassortiment?

Combineer de heerlijkste lenteartikelen en maak je eigen lentemenu. Als klant bekijk je alle geselecteerde producten gemakkelijk in één overzicht. Ben je nog niet ingelogd? Log dan eerst in.