Puzzelend de zomer in

puzzelend-de-zomer-in thumbnail

Alhoewel het weer nog niet echt op en top zomers weer is, zijn diverse woongroepen en andere zorginstellingen al bezig om de zomerse sfeer naar binnen te halen.  En daar horen leuke activiteiten bij. Juist voor het welzijn van de bewoners hebben we een puzzel-doe-boek laten maken. Boordevol sudoku’s, woordzoekers, kruiswoordraadsels en zomerse recepten die je makkelijk kunt maken. De ruim 5000 puzzel doeboeken worden de komende weken verdeeld onder de verschillende locaties die bij Aan Tafel hun boodschappen doen.

Het welzijn van de bewoners voorop

Accountmanager Romano Rombout van Aan Tafel, heeft dagelijks contact met medewerkers van zorginstellingen en deelt samen met zijn collega’s de puzzel-doe-boeken uit. 

Het leven van bewoners staat door de coronacrisis op z’n kop zo laat Romano weten. “Om de bewoner iets leuks en positiefs te geven is dit puzzel-doe-boek ontstaan. Zo kunnen we een kleine bijdrage geven aan het welzijn van de bewoner. Het hele leven van de bewoner speelde zich eerst af in de volledige locatie. Mensen konden zich vrij bewegen. Even naar het restaurant, naar het terrasje buiten, koffie drinken bij elkaar en noem maar op. Door corona is het hele huiselijk compleet veranderd. Mensen moeten op hun eigen afdeling blijven. En in sommige gevallen zelfs op hun eigen kamer blijven. Bewegingsvrijheid wordt beperkt. Dat is per 1 juli versoepeld. Er mag wat meer bezoek komen. Centrale ruimtes zijn ook wat meer toegankelijk, maar het is nog niet zoals vroeger. Dus dat is echt wel heel anders”, aldus Romano.  

Met de beperkingen die op diverse zorglocaties leven spelen we in op de mogelijkheden die er wel zijn. “We kunnen de zomer naar binnen halen. Met de leuke gerechten en recepten die in het doeboek staan, proberen we een beetje inspiratie te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere (alcoholvrije) cocktail, of een zomers ijsje. Op de zorglocaties wordt het een andere zomer dan anders. We moeten het met z’n allen mogelijk proberen te maken binnen de ruimte die er is. Elke afdeling heeft zijn eigen buitenruimte. Een balkon, of een tuin waar bewoners nog kunnen genieten van zomers weer en een uitdagend potje puzzelen. Met dit boek hoop ik dat we weer een stapje naar een normale samenleving gaan. Met uiteraard gezond eten en drinken in de zorg, voor de zorg”, vertelt Romano.

Nog geen klant van Aan Tafel? Vraag dan nu informatie aan. We vertellen je graag meer over hoe we jouw woongroep kunnen helpen met eten en drinken voor bewoners. Neem contact op.

Bekijk ook