Zo wakker je het olympisch vuur op de woongroep aan!

zo-wakker-je-het-olympisch-vuur-op-de-woongroep-aan thumbnail

We hebben er met z’n allen een jaar langer op moeten wachten en zijn er helemaal klaar voor: de Olympische Zomerspelen in Tokio! Van 23 juli tot en met 8 augustus zitten we aan de buis gekluisterd. Veel bewoners vinden het prachtig om naar de spectaculaire openingsceremonie en alle verschillende olympische sporten te kijken. Wil jij het olympisch vuur op jouw woongroep aanwakkeren? Check dan deze 6 gouden tips!

1. Beweeg als een olympische sporter

Al dat gesport op tv is natuurlijk de perfecte motivatie om zelf ook te bewegen. Een eindje wandelen is altijd een goed idee. Maar misschien inspireren de olympische sporters de bewoners wel om iets anders te doen. Overgooien met een bal of bewegen op muziek. Lees onze blog ‘blijf in beweging’ voor meer inspiratie.

 2. Bekijk de olympische hoogtepunten

Er zijn veel prachtige olympische hoogtepunten. Vraag aan de bewoners wat hun favoriete moment is en zoek dit fragment op. Hier alvast een paar ter inspiratie:

3. Knutsel een olympische ringslinger

Maak samen met de bewoners een olympische ringslinger. Knip cirkels uit in de olympische kleuren en maak hiervan een vrolijke slinger. Tip: kijk op Pinterest voor meer inspiratie (en volg direct onze Pinterestpagina.

4. BBQ in olympische sferen

Hoe leuk is het voor de bewoners om de olympische spelen in de tuin te kijken onder het genot van een BBQ. Om het je makkelijk te maken hebben wij een heerlijk BBQ-pakket samengesteld. Dus: zet de tv buiten en kleed de tuin gezellig aan. Hang de olympische ringslinger op en dek de tafel. Tip: bestel bij de boodschappen ook bijpassende servetten.

5. Sportverhalen van vroeger

Wat hebben de bewoners vroeger zelf voor sport gedaan? Wat is jouw favoriete sport? Wat vinden de bewoners de mooiste sport om naar te kijken? En wie heeft weleens een topsporter ontmoet? Begin een gesprek over dit leuke onderwerp en je zult zien dat het tot de mooiste, nostalgische verhalen leidt.

6. Houd de medailles bij

Hoeveel medailles neemt de Nederlandse olympische ploeg mee naar huis? Hoeveel gouden, zilveren en bronzen plakken winnen “we” en wie sleept ze met welke sport in de wacht? Maak een olympisch scorebord, hang dit op een centrale plek en houd elke dag de medaillestand bij.

Bekijk de Olympische Spelen met een lekker drankje!

Bekijk ook