Een traditioneel én tijdbesparend kerstmenu

een-traditioneel-en-tijdbesparend-kerstmenu thumbnail

December is de maand van feestelijke tradities en lekker eten! Hoe leuk is het dan om de bewoners te verwennen met een klassiek kerstdiner met een verrassende twist. En het goede nieuws is: daarvoor hoef je niet meer uren in de keuken te staan zoals vroeger. Met deze handige tips van onze culinair coach Marlot maak je in een handomdraai de heerlijkste feestgerechten.

1. Stoofpeertjes: eenvoudig en snel

Stoofpeertjes zijn heerlijk en passen perfect bij het kerstdiner, als bijgerecht of als ingrediënt van het dessert. Bovendien kun je ze eenvoudig en snel maken, bekijk het recept hier. Het schillen kun je samen met de bewoners doen en als de stoofpeertjes op het vuur staan, ruikt het heerlijk naar kaneel. Zo krijgen de bewoners nog meer zin in het kerstdiner!

 

2. Gemak en smaak

Koken met de feestdagen kan flink wat (tijds)druk veroorzaken. Je wilt de bewoners natuurlijk blij maken met smakelijke gerechten, maar hebt daarvoor niet zoveel tijd. Een goede hachee bijvoorbeeld is een behoorlijk tijdrovend gerecht. Gelukkig kun je ook voor de combinatie van gemak en smaak kiezen, onder andere met onze ‘grootmoeders hachee’. Onze chefs bereiden namelijk elke dag verse gerechten van de beste kwaliteit.

3. Feest van herkenning

Kun je wel wat inspiratie voor het kerstmenu gebruiken en wil je zeker weten dat de bewoners het lekker vinden? Jouw inspiratiebron is dichterbij dan je denkt. Praat met de bewoners over hun favoriete kerstgerechten van vroeger. Wat vonden ze toen al het lekkerst en waaraan hebben ze goede herinneringen? Zet de meest genoemde gerechten op het kerstmenu en maak er voor de bewoners een feest van herkenning van.

4. Vroeger met een twist

Je kunt de bewoners ook verwennen met hun favoriete gerechten, maar dan met een verrassende twist. De smaak van vroeger in een modern jasje! Kalkoen uit de oven bijvoorbeeld is natuurlijk op en top Kerst. Geef een frisse draai aan dit klassieke gerecht door er sinaasappel en rozemarijn aan toe te voegen. Houd het vooral simpel én smaakvol.

5. Kerststol versieren

Zeg je Kerst, dan zeg je kerststol. Helaas is zelf een kerststol maken een flinke klus. Je kunt eenvoudig veel tijd besparen door een heerlijke kerststol te bestellen (begin december in ons assortiment). Zo houd je tijd over voor een leuke activiteit met de bewoners: het versieren van de kerststol! Met chocoladekransjes, spikkeltjes, chocoladesaus en kerstprikkers maken de bewoners hun eigen kerststol. En dat smaakt toch altijd het beste!

 

Bekijk ook